Софийска филхармония МЕГАБОРД

В „Площад Славейков“ пишат хора, а не изкуствен интелект.

Юлиан Вергов в нова градска история на Шошо

Снимките на „Баща ми, майка ми, сестра ми“ започнаха в София

Това е филм, чрез който искам да споделя обичта си към хората, казва режисьорът Димитър Коцев (вдясно). - Юлиан Вергов в нова градска история на Шошо

Това е филм, чрез който искам да споделя обичта си към хората, казва режисьорът Димитър Коцев (вдясно).

Юлиан Вергов е с главна роля в новия български филм „Баща ми, майка ми, сестра ми“. Творбата, чиито снимки започнаха в понеделник и ще продължат четири седмици, е на режисьора и сценарист Димитър Коцев – Шошо, а премиерата се очаква през пролетта на 2016 година.

Филмът е градска история, която използва естествения декор на София. Юлиан Вергов и Ана Пападопулу, която също е сред актьорите, играят на фона на Зоопарка, в метростанции, в Борисовата градина и на други знакови за столицата места. През юли, съобщават от екипа, жителите и гостите на града ще могат дори да попаднат на снимачната площадка на „Баща ми, майка ми, сестра ми“.

„Това е филм, чрез който искам да споделя обичта си към хората – казва режисьорът, познат с „Лора от сутрин до вечер“. – Вярвам в думите на Том Робинс, че никога не е късно да имаш щастливо детство, и същевременно зная, че хората порастват чрез своите загуби. Възможно ли е убийството да бъде акт на обич? Мисля, че „Баща ми, майка ми, сестра ми“ дава един от възможните отговори на този въпрос. И, бидейки произведение на изкуството, не претендира, че е последна инстанция по темата.“

Двете полусестри Ива и Мая са в центъра на сюжета.

Двете полусестри Ива и Мая са в центъра на сюжета.

Филмът е разказ за полусестрите Ива и Мая, които имат общ баща Андрей и различни майки. Тъй като учат в едно и също училище, където основното им забавление е да се коментират скритите тайни на преподавателите, те разкриват една истински необичайна тайна за свой учител.

Докато осъзнаят шока от това откритие, животът на момичетата е разтърсен из основи от друго немислимо събитие, свързано с баща им. И се задава въпросът – могат ли две тийнейджърки да поемат отговорност за решение на живот и смърт?

ГРЕДИ АССА. ПЪТУВАНИЯ 27 февруари – 5 май 2024 г.

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

kapatovo.bg