Зала България / 17 септември – 6 октомври 2

Този текст е публикуван преди повече от 2 години

Юрист става и. д. директор на БНР

Милен Митев избран от СЕМ, след като Балтаков напусна по „дълбоко лични причини“

Милен Митев работи като юрист в Радиото от 2009 г. Снимка: БНР - Юрист става и. д. директор на БНР

Милен Митев работи като юрист в Радиото от 2009 г. Снимка: БНР

Милен Митев ще бъде назначен за временен генерален директор на Българското национално радио, съобщи пред „Площад Славейков“ Розита Еленова от Съвета за електронни медии. Директорът на Административна дирекция в БНР ще поеме длъжността от Андон Балтаков, който съобщи, че напуска „по дълбоко лични причини“. Гласуването за Митев бе днес на заседание на СЕМ, когато регулаторът прие оставката на Балтаков.

Милен Митев е юрист, постъпва в Радиото през 2009 г. като юрисконсулт. Работил е в областта на закрилата на авторски и сродни права, обществените поръчки, медийното, трудовото и административното право, управлението на имущество и участието в европейски проекти и програми. Заемал е различни ръководни постове в Радиото – от август 2018-а до юли 2019 г. е директор на „Правни и човешки ресурси“ на БНР, от април 2020 г. е директор на Административна дирекция. От 2013-а до 2019 година е член на Правния комитет на EBU – Европейския съюз за радио и телевизия. За кратко работи и в БТА, първо като главен юрисконсулт, после като главен секретар.

Митев е избран с 4 гласа, петият член на СЕМ – Соня Момчилова, все още няма право на глас, обясни пред „Площад Славейков“ Бетина Жотева, председател на Съвета.

СЕМ има срок 3 месеца да проведе конкурс за избора на титуляр на поста. До 4 ноември трябва да бъде избран нов генерален директор на Радиото.

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg