POTO

В „Площад Славейков“ пишат хора, а не изкуствен интелект.

Ютюб разблокира старите съветски филми

Русия блокира на територията си услугата News.Google

Руснаците пак ще могат да гледат Щирлиц в съветския сериал „17 мига от пролетта“ и да си спомнят завинаги отминалата си слава. - Ютюб разблокира старите съветски филми

Руснаците пак ще могат да гледат Щирлиц в съветския сериал „17 мига от пролетта“ и да си спомнят завинаги отминалата си слава.

Ютюб разблокира каналите „Советское телевидение. Гостелерадиофонд“ и „Советское радио. Гостелерадиофонд“, съобщават руски медии и потвърждават от портала „Диджитъл нюз“. На 12 март всички акаунти на руски държавни медии и институции бяха блокирани от видеохостинга, собственост на Гугъл. Тогава ръководството на Ютюб заяви, че възнамерява да отстрани цялото съдържание за войната в Украйна, което бъде преценено като нарушаване на политиката на хостинга.

Руската компания „Гостелерадиофонд“ излезе с коментар относно блокирането на стари съветски филми и радиопрограми в световния видеохостинг. Те заявиха, че руската организация е с хуманитарен характер и основните ѝ цели са съхранение и разпространение на материали, които са станали част от историята.

Сега в Ютюб са взели решение да освободят от блокирането всички руски развлекателни канали и да позволят да се гледат тв програми, филми, музика и др.

Държавната цензура от „Роскомнадзор“ два пъти изрично намекна, че Ютюб трябва да спазва действащото законодателство на Русия, в противен случай услугата може да бъде блокирана. Вчера „Роскомнадзор“ съобщи, че въз основа на искане на Главната прокуратура на Русия е ограничен достъпът до интернет услугата News.Google. От „Гугъл“ потвърдиха информацията.

Вижте още: ГУГЪЛ ИЗВЕЖДА СЛУЖИТЕЛИТЕ СИ ОТ РУСИЯ

ГРЕДИ АССА. ПЪТУВАНИЯ 27 февруари – 5 май 2024 г.

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

ДС