Софийска филхармония МЕГАБОРД

В „Площад Славейков“ пишат хора, а не изкуствен интелект.

Ютюбър продава „акции“ за документален филм за Исторически парк

Любомир Жечев вече е събрал почти 40 хил. лв. (видео)

Ютюбърът и режисьор-дебютант Любомир Жечев дори визуално иронизира създателя на „Исторически парк“ Ивелин Михайлов. Снимка: Личен архив - Ютюбър продава „акции“ за документален филм за Исторически парк

Ютюбърът и режисьор-дебютант Любомир Жечев дори визуално иронизира създателя на „Исторически парк“ Ивелин Михайлов. Снимка: Личен архив

Документален филм със заглавие „Исторически парк – туризмът на бъдещето“ възнамерява да заснеме един от основните критици на Ивелин Михайлов – ютюбърът Любомир Жечев, става ясно от негова публикация във Фейсбук.

Той е публикувал съобщение за набиране на дарители, в което казва, че събира „акционери във филма“ по подобие на акционерите, които са финансирали изграждането на сградите в историческия парк край село Неофит Рилски.

Нямам никакъв опит в документалистиката, но след като изслушах десетки видеа на Създателя Ивелин Людмилов Михайлов, осъзнах, че трябва да мечтая смело и да опитвам да реализирам целите си!“, пише в ироничното си съобщение за акцията Жечев.

Майтапчийската му заявка обаче не просто успява да събере средствата, но и надскача предварително търсената сума от 10 хил. лв. и в момента вече е почти 40 хил. лв., като всеки дарител „акционер“ практически си купува билет за бъдещата премиера на филма. Една „акция“ струва 50 лв. и срещу нея авторът на бъдещата продукция обещава 2 билета за премиерата на филма „Исторически парк – бъдещето на туризма“, персонализирана благодарност във финалните надписи, скромна изненада по време на премиерата и участие в дискусия след филма. Така наречените „членове на Съвета на директорите“ – тоест хора, платили повече от 50 лв., получават частна предпремиера, 10 билета за премиерата на филма „Исторически парк – бъдещето на туризма“, VIP места и специална благодарност във финалните надписи. Очаква се датата на премиерата да бъде обявена през октомври.

Това е първата възможност светът на обикновения човек давлезе в голямото кино, тъй като всички ще могат да видят името си във финалните надписи“, иронизира Любомир Жечев създателя на „Исторически парк“ в предварителен трейлър към филма.

От „Исторически парк“ предупредиха последователите си, че нямат нищо общо с планирания филм на Любомир Жечев.

В момента тече кампания за направата на осмиващ филм за „Исторически парк“, който се прави от Любомир Жечев. Има хора, които се объркват, че този филм е направен от нас и даряват. Знайте, че филмът е против „Исторически парк“, а не за негова подкрепа. Всеки има право да прави каквото си поиска, но дадените пари там водят до щета за „Исторически парк“. Нека всеки сам си взема решение! Заглавието е подвеждащо!“, написаха от парка във Фейсбук страницата си.

ГРЕДИ АССА. ПЪТУВАНИЯ 27 февруари – 5 май 2024 г.

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

Bookshop 728×90