Софийска филхармония МЕГАБОРД

В „Площад Славейков“ пишат хора, а не изкуствен интелект.

Южна Корея отказва да върне предсрочно картини на Малевич и Кандински

Ще изчакат края на изложбата на 17 април

Една от картините в южнокорейската изложба - „Композиция 217. Сив овал“ от 
 Василий Кандински,  1917 г. Снимка: Музеят в Екатеринбург - Южна Корея отказва да върне предсрочно картини на Малевич и Кандински

Една от картините в южнокорейската изложба - „Композиция 217. Сив овал“ от Василий Кандински, 1917 г. Снимка: Музеят в Екатеринбург

Южна Корея отказа да върне предсрочно творби на руски художници авангардисти, изложени в момента в Сеул, съобщи изданието „The Korea Times“. 75 картини на Кандински, Малевич, Родченко и още 45 известни руски и съветски авангардисти са представени в културния център Седжон и изложбата трябва да продължи до 17 април.

Представители на Екатеринбургския музей по изобразителни изкуства са изпратили искане платната да бъдат върнати в Русия до 3 април, но са получили категоричен отказ. Организаторите са заявили, че ще спазят предварителните уговорки и ще изпратят всички картини обратно след края на изложбата.

Миналия месец Ермитажът поиска от два милански музея да върнат в Русия 25 произведения на изкуството от гостуващи изложби. По-късно руският музей се отказа от искането си и изложбите в Милано завършиха на 27 март с всички картини.

Вижте още: ЕРМИТАЖЪТ РАЗРЕШИ ДА СЕ УДЪЛЖАТ ИЗЛОЖБИТЕ МУ В ИТАЛИЯ

ГРЕДИ АССА. ПЪТУВАНИЯ 27 февруари – 5 май 2024 г.

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

ДС