POTO

В „Площад Славейков“ пишат хора, а не изкуствен интелект.

За какво ти е театър като имаш Стоичков?

Иво Аръков отказа участие в топспектакъла

Иво Аръков - За какво ти е театър като имаш Стоичков?

Иво Аръков

Ако не сте гледали „Козата или Коя е Силвия?” – едно от марковите представления в афиша на Народния, а и въобще на родната сцена, трябва да го видите. Обърнете внимание кой играе сина на онзи мъж, който се е влюбил в коза. Името му е Мартин Димитров. Тази година той може да играе тото, защото получи редкия шанс да бъде част от елитна трупа и да има режисьор, който е „университет” в театъра.

Иво Аръков в „Козата“ по времето, когато беше влюбен в театъра, не в дъщерята на Стоичков.

Мартин получи този шанс, защото актьорът в тази роля – Иво Аръков, сложи точка на кариерата си на драматичната сцена. Скъса с театъра, защото се събра с дъщерята на Стоичков. Не е виц, а жалката истина. Хубавецът, който дебютира на най-високото стъпало в професията, реши да слезе на най-ниското, още преди да е извървял необходимия минимум от пътя на един актьор. Като заврян зет на Камата вероятно му е по-възвишено, отколкото край първите остриета в театъра!

Аръков избра по-краткия път към славата – вместо със своя талант, той ще бере популярност покрай таланта на Христо Стоичков. Вече няма да му звънят колеги, за да му кажат: „Брат, тази вечер игра световно!”, той ще им звъни, за да се хвали: „Брат, гледам Световното със Стоичков!”

Ако вече сте гледали това представление, вижте и „новата” „Коза”. Огромен успех е 5 години след премиерата спектакълът да се играе в препълнен салон! Много зрители вероятно идват, за да видят на живо Джаро от сериала „Под прикритие”. Но това е шанс да се сблъскат не само с масовата, а и с високата култура. Впрочем, Михаил Билалов е още по-добър, отколкото на премиерата. Ще видите, че той не е само Джаро, а превъплъщенец от рядка за родните ширини порода – при всеки нов повод скача по-високо, актьор с интелект, който има силите да спаси и слабия сценарий в киното, звезда, която няма да профука дарбата си в комедийна халтура.

Бойка Велкова е достойна партньорка на Билалов, макар да кокетира на моменти с публиката. Госпожата, чийто съпруг се влюбва в коза, предизвиква смях в залата, Бойка пародира героинята си, не преживява трагизма й, а я „гледа” отвисоко. Тази реакция не би трябвало да радва добра актриса като Велкова, а да й даде знак да коригира играта си, за да я върне във формата, придадена й от Гърдев.

Младият Мартин Димитров е „синът” на Билалов и Велкова. Студент е на Иван Добчев. Видно е, че зрънцето, което е видял Явор Гърдев у него, тепърва ще се разлиства. Какво друго му остава на Мартин в тази компания…?! Е, стига да не реши и той да се жени!

ГРЕДИ АССА. ПЪТУВАНИЯ 27 февруари – 5 май 2024 г.

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg