Софийска филхармония МЕГАБОРД

В „Площад Славейков“ пишат хора, а не изкуствен интелект.

За какво завижда Теодор Ушев на Св. Русев?

„Оскар“, „Сезар“... са абсолютната нула за БСП

Теодор Ушев прекарва времето си у дома, скицирайки живота под карантина. Снимка: Емил Л. Георгиев/Площад Славейков - За какво завижда Теодор Ушев на Св. Русев?

Теодор Ушев прекарва времето си у дома, скицирайки живота под карантина. Снимка: Емил Л. Георгиев/Площад Славейков

Наградите „Оскар“ и „Сезар“ може да са огромни върхове за световните творци, но за активистите от БСП са огромна нула. Според Александър Симов, депутат от БСП, Теодор Ушев „не се е доказал“ – независимо от номинацията му за „Оскар“, почетната награда „Сезар“ за филма „Сляпата Вайша“ и редица още отличия. 

„Плаша се от някои тенденции да не се оценява приносът. Това го показа и сатанинският танц върху тялото на Светлин Русев, медийното разпространение на пълното с презрение мнение на човек, който не се е доказал“, каза Симов в парламента по време на заседание на Комисията по култура и медии, чийто член е.

Теодор Ушев може да е г-н Никой като творец за червения депутат, но у него все пак са забелязали нещо отличително – „сатанинския му танц“ върху един покойник, Светлин Русев. Сатаната у него явно го прави Някой в очите на ангелите от БСП. За тях Господ дълги години не беше Онзи, на когото днес се молят, но преди 29 години не го признаваха – в продължение на 45 години божествата, на които целуваха ръка и се кланяха, бяха комунистическите влъхви, включително и тези в Съюза на художниците. Тъкмо за един от тях – Св. Русев – бе думата на Ушев след смъртта на живописеца, благославял и анатемосвал повече от 40 години на родната арт сцена.

Днес, когато този човек си отиде, на коментарите за нея не се гледа с добро око – дори да идват от художническата гилдия. Равносметката е определяна за израз на завист, злоба и отричане.

След Кристо, Григор Димитров… Теодор Ушев е поредният българин с успех извън пределите на страната, оплют от дейци и пропагандисти на БСП. Успял, но… завижда на Светлин Русев! И за какво би му завидял? Заради това, че някога Русев е бил „заслужил“ пред Българската комунистическа партия? При това положение Ушев действително не се е „доказал“… Ще се докаже само ако стане човек на БСП.


Вижте още: ХЛАДНОКРЪВНО ЗА СВ. РУСЕВ

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg