Този текст е публикуван преди повече от 1 година

За какво завижда Теодор Ушев на Св. Русев?

„Оскар“, „Сезар“... са абсолютната нула за БСП

Теодор Ушев има номинация за „Оскар“, награда „Сезар“ и редица още отличия за работата си - но всичко това е незначително за дейците и пропагандистите на БСП. Снимка: Емил Л. Георгиев/Площад Славейков - За какво завижда Теодор Ушев на Св. Русев?

Теодор Ушев има номинация за „Оскар“, награда „Сезар“ и редица още отличия за работата си - но всичко това е незначително за дейците и пропагандистите на БСП. Снимка: Емил Л. Георгиев/Площад Славейков

Наградите „Оскар“ и „Сезар“ може да са огромни върхове за световните творци, но за активистите от БСП са огромна нула. Според Александър Симов, депутат от БСП, Теодор Ушев „не се е доказал“ – независимо от номинацията му за „Оскар“, почетната награда „Сезар“ за филма „Сляпата Вайша“ и редица още отличия. 

„Плаша се от някои тенденции да не се оценява приносът. Това го показа и сатанинският танц върху тялото на Светлин Русев, медийното разпространение на пълното с презрение мнение на човек, който не се е доказал“, каза Симов в парламента по време на заседание на Комисията по култура и медии, чийто член е.

Теодор Ушев може да е г-н Никой като творец за червения депутат, но у него все пак са забелязали нещо отличително – „сатанинския му танц“ върху един покойник, Светлин Русев. Сатаната у него явно го прави Някой в очите на ангелите от БСП. За тях Господ дълги години не беше Онзи, на когото днес се молят, но преди 29 години не го признаваха – в продължение на 45 години божествата, на които целуваха ръка и се кланяха, бяха комунистическите влъхви, включително и тези в Съюза на художниците. Тъкмо за един от тях – Св. Русев – бе думата на Ушев след смъртта на живописеца, благославял и анатемосвал повече от 40 години на родната арт сцена.

Днес, когато този човек си отиде, на коментарите за нея не се гледа с добро око – дори да идват от художническата гилдия. Равносметката е определяна за израз на завист, злоба и отричане.

След Кристо, Григор Димитров… Теодор Ушев е поредният българин с успех извън пределите на страната, оплют от дейци и пропагандисти на БСП. Успял, но… завижда на Светлин Русев! И за какво би му завидял? Заради това, че някога Русев е бил „заслужил“ пред Българската комунистическа партия? При това положение Ушев действително не се е „доказал“… Ще се докаже само ако стане човек на БСП.


Вижте още: ХЛАДНОКРЪВНО ЗА СВ. РУСЕВ

Подкрепете ни!

Скъпи читатели, „Площад Славейков“ има нужда от вас.

Никога до днес не сме разказвали за трудностите, които има нашата медия сред конкуренцията на сензационната журналистика и паразитирането на редица популярни сайтове с авторски текстове от нашия онлайн площад. Истината е, че съществуването ни е възможно благодарение основно на културните институции, които ни ценят като истинския културен портал на България.

Сега се намираме в извънредна ситуация. Колапсът на родния културен живот ще се отрази фатално на „Площад Славейков“. А точно днес, когато изолацията става начин на живот, ние осигуряваме достъп до културата във вашия дом, даваме ви това, от което карантината ви лишава.

Затова се надяваме да ни подкрепите и да минем през критичните времена заедно. С вашата помощ „Площад Славейков“ ще продължи да бъде прозорец към културата и към света.

Ако цените нашето присъствие в интернет, ако държите на нашата позиция, независимо дали сме на едно мнение с вас, ако желаете и занапред да бъдем част от вашето ежедневие, подкрепете ни!

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg