Софийска филхармония МЕГАБОРД

Този текст е публикуван преди повече от 3 години

„За простотията“ с Китодар Тодоров онлайн

Новото издание на „Водолей“ от Йордан Радичков с премиера за читатели пред компютрите

Илюстрациите в новото издание на „Водолей“ са на София Попйорданова. - „За простотията“ с Китодар Тодоров онлайн

Илюстрациите в новото издание на „Водолей“ са на София Попйорданова.

Онлайн премиера на „най-смешната книга“ на Йордан Радичков планира издателство „Нике“. Поради невъзможната среща на живо с читателите, новото издание на сборника „Водолей“ ще бъде изживяване в домашна обстановка чрез два видеоклипа с участието на Китодар Тодоров.

Актьорът ще представи книгата в интернет предаването „Петък точно в пет“. Изпълнението на „За простотията“ ще бъде излъчено на 10 април от 17 ч., а „Не спори с ламята“ – на 17 април отново в 17. Клиповете ще бъдат достъпни в страницата на шоуто във Фейсбук, както и в канала му в Ютюб.

„Аз съм виждал човек, нищо човек, една педя дребосъче, а простотията му голяма колкото черква. Върви той под ръка със своята черква, като върви, задръства цялата улица, но никак не му мига окото. Мигар на човек с такава огромна простотия може да му мигне окото! Ще те прегази и ще си замине, без дори да те забележи!“, пише Радичков в „За простотията“.

Сборникът „Водолей“ се появява за първи път през 1967 г. и в нея присъстват първите щрихи за едни от най-обичаните пиеси на автора „Суматоха“ и „Лазарица“. Разказите описват множество причудливи характери и истории от родното място на Радичков и напомнят за чудесата от отминалите времена. Настоящото издание излиза с илюстрации на София Попйорданова.

Поради принудителната карантина, книгата все още не е отпечатана, отбелязват от издателството. Изданието обаче може да се поръчва предварително в сайта на „Нике“ с 30 процента отстъпка. Заплащането ще става след излизането на книгата.

Документи Живопис след фотографията в България през 70-те и 80-те години на 20-ти век 2 март – 4 юни 2023

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

ДС

Този сайт използва „бисквитки“ с цел анализиране на трафика и измерване на рекламите.

Разбрах