Софийска филхармония МЕГАБОРД

В „Площад Славейков“ пишат хора, а не изкуствен интелект.

За страстта и Оскара на Леонардо ди Каприо

 - За страстта и Оскара на Леонардо ди Каприо

Моят син и приятелите ми знаеха колко важно е за мен Леонардо ди Каприо най-накрая да спечели Оскар. Вълнуваха се повече заради мен. Не, че не разбират от кино. Напротив. И те желаеха този Оскар, но искаха повече аз да се зарадвам, да се успокоя и да престана да „нареждам“ срещу Академията, Холивуд и Световната Конспирация в киното. Спрях. Гледах го на живо, за да съм сигурна. И цял ден любимите ми и търпеливи, важни за мен хора, ме поздравяваха, все едно аз го получих. В известен смисъл наистина го спечелих.

Така правят приятелите – приемат малките ни лудости. Успокояват ни, някои предварително. Леонардо можеше да не спечели отново. И един от тези важни за мен хора, той си знае кой е, ми казваше да не се кахъря толкова, ще има и други филми. Искаше да ме предпази. Да не боли. Винаги така прави. Защото при мен всичко е лично. И аз съм му благодарна за това.

И тук стигаме до страстта. Страстта за всичко. Не бива да й позволяваме да си отиде. Да махнем с ръка и да отминем.

Не става дума за обсебеност, а за страст. Дали ще е по повод поредната номинация за „Оскар“ на Ди Каприо, „мъждукащ паметник“, оставка, неуместно поведение на телевизионен водещ, нечия тъга, причинена несправедливост, хубава книга, лош текст, представление – страстта трябва да върви пред нас и с нас. Защото безразличието и махването с ръка са неприемливи в този раздран свят. Не можем да си ги позволим и не бива.

А страстта към любимите ни, тя дори не се обсъжда.


Рубриката „Вашият коментар“ дава възможност на читателите на „Площад Славейков“ да станат и автори в сайта. Вие, нашите гости, често се изявявате във форума за коментари под статиите ни, но някои от текстовете заслужават отделна публикация. Затова ви каним сред нас! Очакваме вашите текстове, подписани с истинското ви име или с утвърдения ви в сайта псевдоним. Изпращайте своите материали, анализи, коментари или художествена литература, на имейл текстове на адрес mail@ploshtadslaveikov.com.

ГРЕДИ АССА. ПЪТУВАНИЯ 27 февруари – 5 май 2024 г.

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

ДС