POTO

В „Площад Славейков“ пишат хора, а не изкуствен интелект.

Забраниха извънбрачния секс за местни и за туристи в Индонезия

Новият Наказателен кодекс съхранявал „традиционните индонезийски ценности”

Наказанието за секс с партньор без подпис е една година затвор. Снимка: ЕПА/БГНЕС - Забраниха извънбрачния секс за местни и за туристи в Индонезия

Наказанието за секс с партньор без подпис е една година затвор. Снимка: ЕПА/БГНЕС

В Индонезия криминализираха извънбрачния секс за всички, дори за туристите, съобщава радио „Свобода“. Наказанието за секс с партньор без подпис е една година затвор.

Всички политически партии в страната са подкрепили поправките в Наказателния кодекс. Възпротивили са се само представители на туристическия отрасъл, който едва сега започва да се възстановява след ограниченията заради Ковид-пандемията. Преди приемането на закона те се надяваха да достигнат нивото от 6 милиона души годишно на остров Бали, стойности отпреди пандемията. Освен това Индонезия се опитва да привлече „дигиталните чергари“, работещите онлайн, като им предостави удобни визи и данъчни облекчения. Новите поправки в Наказателния кодекс обаче вероятно ще изплашат чужденците и инвеститорите, смятат туроператорите.

Новата редакция, обяснена със „съхраняване на традиционните индонезийски ценности“, ще влезе в сила след 3 години. За незаконен секс ще могат да докладват родители, съпрузи или деца на подозираните.

Освен секса извън брака новият кодекс забранява черната магия, оскърбяването на властите, изказване на опозиционни идеи и провеждане на протестни акции без разрешение. Критиците на новите поправки твърдят, че новият вид на Наказателния кодекс противоречи на либералните реформи, проведени в Индонезия след оставката на генерал Сухарто през 1998 г.

ГРЕДИ АССА. ПЪТУВАНИЯ 27 февруари – 5 май 2024 г.

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

kapatovo.bg