POTO

В „Площад Славейков“ пишат хора, а не изкуствен интелект.

US-училища забраниха книга за болни от рак тийнейджъри

Съдържала ругатни, секс и богохулства

Актьорите Ансел Елгорт и Шайлийн Удли с писателя Джон Грийн (на преден план) на снимачната площадка на "Вината в нашите звезди”
Снимка: Джеймс Бриджис/20th Century Fox - US-училища забраниха книга за болни от рак тийнейджъри

Актьорите Ансел Елгорт и Шайлийн Удли с писателя Джон Грийн (на преден план) на снимачната площадка на "Вината в нашите звезди” Снимка: Джеймс Бриджис/20th Century Fox

Книгата на Джон Грийн „Вината в нашите звезди“ е забранена в училищата в Ривърсайд, щата Калифорния. Бестселърът на младия автор тази година видя бял свят по световните екрани, благодарение на едноименна си екранизация, в която участваха младите актьори Ансел Елгорт и Шайлийн Удли в ролите на болни от рак тийнейджъри, които се влюбват.

Инспекторатът в града е заповядал да се свали от лавиците на библиотеката в основно училище „Франк Август Милър” хитовия роман. Същата съдба ще споходи и останалите школа в Ривърсайд. Забранено е не само купуването от училищните ръководства на тази книга, но дори и неговото даряване от външни лица.

Забраната идва в отговор на оплакване от родител, който обяснил, че книгата съдържа псувни, ругатни, богохулства, както и препратки към секс.

ГРЕДИ АССА. ПЪТУВАНИЯ 27 февруари – 5 май 2024 г.

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

Bookshop 728×90