Софийска филхармония МЕГАБОРД

В „Площад Славейков“ пишат хора, а не изкуствен интелект.

Забраниха песните на Алла Пугачова в руските радиостанции

Забрана тегне и върху братята Валерий и Константин Меладзе

Алла Пугачова. Снимка: Инстаграм - Забраниха песните на Алла Пугачова в руските радиостанции

Алла Пугачова. Снимка: Инстаграм

Песните на Алла Пугачова бяха премахнати от всички руски радиостанции, съобщава сайтът „Сольонка.инфо“.

Музикален редактор, пожелал анонимност, е уточнил пред сайта, че решението е взето заради отрицателното ѝ отношение към войната и руското ръководство.

Освен върху нейните песни, забрана е наложена върху изпълненията на Валерий Меладзе и брат му – композитора Константин Меладзе. Валерий Меладзе бе един от първите, които се изказаха негативно против войната в социалните мрежи, въпреки че е член на партията на Путин „Единна Русия“. Брат му Константин Меладзе от февруари е изчезнал от медийното пространство, което сред мнозина се приема като мълчалива критика на властта и подкрепа за Украйна.

Освен известните съветски звезди на естрадата, сред забранените за излъчване изпълнители в руските радиостанции са Ани Лорак, ВИА Гра и други, уточнява „Сольонка“.

Вижте още: АЛЛА ПУГАЧОВА НАРЕЧЕ „РОБИ“ РУСНАЦИТЕ, ПОДКРЕПЯЩИ ПУТИН

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

kapatovo.bg