Софийска филхармония МЕГАБОРД

Този текст е публикуван преди повече от 9 месеца

Забраняват пропаганда на нетрадиционна сексуалност в Русия

Глобите са от 8 хил. евро за физически до 155 хил. евро за юридически лица

Руският президент Владимир Путин. Снимка: ЕПА/БГНЕС - Забраняват пропаганда на нетрадиционна сексуалност в Русия

Руският президент Владимир Путин. Снимка: ЕПА/БГНЕС

Глоби за всяка „пропаганда на ЛГБТ“ предвижда законопроект, който разглежда руската Дума, става ясно от публикация в парламентарния сайт. Председателят на Думата Вячеслав Володин лично е внесъл за обсъждане в комисията законопроекта, който предвижда забраната да се отнася не само за споменаване на различна сексуалност пред деца, но и пред възрастни.

Глобата, предвидена за подобно „престъпление“, е 500 хил. рубли (около 8 хил. евро) за граждани и 10 милиона рубли (около 155 хил. евро) за юридически лица.

Под „пропаганда на нетрадиционни сексуални отношения“ в законопроекта се разбира „разпространяване на информация, насочена към формиране на нетрадиционни сексуални положения, привлекателност на еднополови отношения и налагане на информация, предизвикваща интерес към такива отношения сред хората от всички възрасти“. Предишната версия на закона се отнасяше само за непълнолетните.

„Семейството, майчинството и детството в традиционното им, прието от предците разбиране, са тези ценности, които гарантират непрекъсната смяна на поколенията и са условие за запазване и развитие на многонационалния народ на Руската федерация, затова се нуждаят от особена защита от страна на държавата“, се казва в обяснителната записка към законопроекта.

Текстът е внесен в Държавната Дума от депутати от Севастопол.

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

kapatovo.bg

Този сайт използва „бисквитки“ с цел анализиране на трафика и измерване на рекламите.

Разбрах