Софийска филхармония МЕГАБОРД

В „Площад Славейков“ пишат хора, а не изкуствен интелект.

„Зад канала“ с още един безплатен онлайн спектакъл

„Когато дъждът спря да вали“ вече е достъпен в интернет (линкове)

Иво Аръков (от ляво надясно), Христина Караиванова, Ирини Жамбонас, Петър Калчев, Илка Зафирова, Василена Атанасова и Пенко Господинов в сцена от „Когато дъждът спря да вали“. Снимка: Неделчо Хазърбасанов/МГТ „Зад канала“ - „Зад канала“ с още един безплатен онлайн спектакъл

Иво Аръков (от ляво надясно), Христина Караиванова, Ирини Жамбонас, Петър Калчев, Илка Зафирова, Василена Атанасова и Пенко Господинов в сцена от „Когато дъждът спря да вали“. Снимка: Неделчо Хазърбасанов/МГТ „Зад канала“

„Когато дъждът спря да вали“ е поредният спектакъл, който влезе в афиша на Малък градски театър „Зад канала“ за онлайн гледане. Вече втора седмица трупата предлага заглавие в страницата си във Фейсбук и в канала си в Ютюб, линковете към които остават активни и след стриймването им на живо.

„Когато дъждът спря да вали“ е пиеса на Андрю Бовел, представена през режисьорския поглед на Зорница София Попганчева. Действието ѝ се развива в бъдещето, през 2039 г. Мъж крещи сред апокалиптичен дъжд, когато една риба пада от небето. Климатичният баланс необратимо е нарушен, светът е почти изцяло под вода, а хората не спират да се нараняват и изоставят. Пиесата разглежда връзките между хората – и особено близостта в семейството – и техният ефект върху планетата.

Сценографията и костюмите са на Чавдар Гюзелев. Музиката е на Калин Николов. В ролите са Пенко Господинов, Иво Аръков, Александър Кадиев, Илка Зафирова, Василена Атанасова, Ирини Жамбонас, Христина Караиванова и Петър Калчев.

„Когато дъждът спря да вали“ е от сезон 2013 на МГТ. Спектакълът носи на Илка Зафирова награда „Аскеер“. На Фестивала на малките театрални форми отличия получават Зафирова и Пенко Господинов.

Междувременно, ако сте пропуснали предишната онлайн премиера, на Фейсбук страницата на театъра все още може да гледате „Дама пика“ на режисьорката Бина Харалампиева.

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

Bookshop 728×90