Софийска филхармония МЕГАБОРД

Този текст е публикуван преди повече от 3 години

Задава се „Сексът и капитализмът“

"Сексът и комунизмът" на Милена Фучеджиева бе сред събитията на Панаира на книгата в НДК.  - Задава се „Сексът и капитализмът“

"Сексът и комунизмът" на Милена Фучеджиева бе сред събитията на Панаира на книгата в НДК.

„Книгата „Сексът и комунизмът“ е учебник за това, което не бива да прави едно младо момиче“, разкри писателката Милена Фучеджиева на представянето на новия си роман на Международния панаир на книгата в НДК. Срещата с читатели предизвика дискусия за табутата по онова време и начините ни да прескочим Стената.

Фучеджиева обясни, че описва с лек биографичен елемент историята на много жени, дръзнали да търсят спасение „през най-съкровените си чувства“. „Сексът и комунизмът“ е историята на три поколения, с техните избори, жертви, себеотрицания, слабости и стремежи, пречупени през рамките на властта, реалността и политическия режим.

Главният редактор на „Ентусиаст“ Виктория Бисерова описа „Сексът и комунизмът“ като книга за търсенето на свободата.

Дама от публиката, представила се като бивш университетски преподавател, сподели любопитството си към книгата, която според нея представя прослойка от обществото по времето на тоталитарния режим, към която тя не е принадлежала. Гостенката обясни, че именно комунизмът е причината нейните наследници да са извън България, а пенсията ѝ днес да не стига, за да си купи книга, която я интригува.

Авторката подари книгата си на читателка с автограф.

Милена Фучеджиева подари романа си на читателка с автограф.

Откровеният диалог между двете продължи с признанията на авторката, че е напуснала България през 90-те години, за да потърси своята свобода на друг континент, без средства и без възможности. По-късно писателката й подари своя роман с автограф.

На финала Милена Фучеджиева призна, че вече пише продължението на книгата. Издателите й от „Ентусиаст“ съобщиха нещо повече – премиерата на „Сексът и капитализмът“ ще  бъде на 10 ноември 2015 г.

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

ДС