VivaPay

Този текст е публикуван преди повече от 1 година

Задават се три нови „Междузвездни войни“

„Аватар 2“ на Камерън ще е готов най-рано през 2021 г.

Засега не е ясно каква ще е темата на следващите три филма от „Междузвездни войни“ – след като приключи настоящата трилогия. - Задават се три нови „Междузвездни войни“

Засега не е ясно каква ще е темата на следващите три филма от „Междузвездни войни“ – след като приключи настоящата трилогия.

Три неназовани филма от вселената на „Междузвездни войни“ обяви „Дисни“. „Междузвездни войни: Възходът на Скайуокър“ ще завърши сагата от девет епизода, започнала през 1977 г., и предвид успеха на последните филми, компанията едва ли ще загърби толкова бързо франчайза. Като премиерни дати на следващите три филма са посочени 16 декември 2022-а, 20 декември 2024-а и 18 декември 2026-а, съобщава „Холивуд Рипортър“.

И докато не става ясно каква ще е темата на новите междузвездни филми, знае се, че Раян Джонсън („Последният джедай“) работи по собствена трилогия за „Дисни“. Своя трилогия подготвят и шоурънърите на „Игра на тронове“ Дейвид Бениоф и Дан Уайс.

От 2015 г. насам, когато бе премиерата на „Силата се пробужда“, ежегодно излиза поне по един филм от „Междузвездни войни“, но „Дисни“ показва, че ще даде малко време на феновете да си починат след като излезе и последният, „Възходът на Скайуокър“.

Междувременно, дългоочакваният „Аватар 2“ на Джеймс Камерън отново се измества с година напред. Първото продължение на един от най-гледаните филми в кино историята ще гледаме най-рано на 17 декември 2021 г. (вместо на 18 декември 2020 г.), „Аватар 3“ е планиран за 22 декември 2023 (вместо за 17 декември 2021 г.). Четвъртият филм на Камерън ще тръгне по кината през 2025 г., а сагата евентуално ще приключи с четвъртата продукция, обявена за 2027 г.

Америка за България

Продълженията на „Аватар“ имат дълга история и вече им се носи печална слава на филми, които непрекъснато биват отлагани. Камерън твърди, че му трябва време, за да подобри технологията при заснемане на проектите си, които се снимат последователно.

Зает съм на снимачната площадка, така че нямам много време и просто минавам да споделя новините“, написа режисьорът в Туитър на 7 май.

Вместо втори „Аватар“, на 18 декември 2020-а, „Дисни“ смята да поднесе на публиката „Уестсайдска история“ на Стивън Спилбърг.

А какво се случва с „Марвел“?

На марвелския фронт се задават „Нови мутанти“, филм от вселената на „Х-мен“, заснет преди „Дисни“ да купи „Фокс“. Премиерата му се мести от август тази година за 3 април 2020-а. За този филм отлагането също е поредно, като първоначално трябваше да излезе на 13 април 2018-а. Според неназовани източници на „Холивуд Рипортър“ „Дисни“ държи да преработи филма и вместо да го пусне по кината, да го включи в списъка на новата стрийминг платформа на гиганта – „Дисни +“.

Изцяло премахнат от календара е злощастният „Гамбит“ – филм за злодей от „Х-мен“ франчайза. Той трябваше да излезе следващата година, но критиците не очакваха, че при преминаването му от „Фокс“ в „Дисни“ филмът ще има някакво бъдеще. Въпреки че към проекта бе прикрепен Чанинг Тейтъм, проектът трудно започна снимки и смени няколко режисьора в процеса.

Сред останалите предстоящи филми е и „Ад Астра“, научно-фантастичен филм на Джеймс Грей с участието на Брад Пит. Вместо на 24 май, премиерата му ще е през септември, като се предполага, че промяната е с цел продукцията да се включи в наградния сезон. Игралният „Круела“ с участието на Ема Стоун в ролята на злодейката от „101 далматинци“ ще излезе около Коледа следващата година.

Подкрепете ни!

Скъпи читатели, „Площад Славейков“ има нужда от вас.

Никога до днес не сме разказвали за трудностите, които има нашата медия сред конкуренцията на сензационната журналистика и паразитирането на редица популярни сайтове с авторски текстове от нашия онлайн площад. Истината е, че съществуването ни е възможно благодарение основно на културните институции, които ни ценят като истинския културен портал на България.

Сега се намираме в извънредна ситуация. Колапсът на родния културен живот ще се отрази фатално на „Площад Славейков“. А точно днес, когато изолацията става начин на живот, ние осигуряваме достъп до културата във вашия дом, даваме ви това, от което карантината ви лишава.

Затова се надяваме да ни подкрепите и да минем през критичните времена заедно. С вашата помощ „Площад Славейков“ ще продължи да бъде прозорец към културата и към света.

Ако цените нашето присъствие в интернет, ако държите на нашата позиция, независимо дали сме на едно мнение с вас, ако желаете и занапред да бъдем част от вашето ежедневие, подкрепете ни!

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg