POTO

В „Площад Славейков“ пишат хора, а не изкуствен интелект.

Захари Бахаров наркобос в сръбско криминале

Филмът „Южен вятър 2: Ускорение“ тръгва по българските екрани (видео)

Захари Бахаров, Милош Бикович и Миодраг Радонич в сцена от филма - Захари Бахаров наркобос в сръбско криминале

Захари Бахаров, Милош Бикович и Миодраг Радонич в сцена от филма

Продължение на сръбския криминален филм „Южен вятър“ тръгва по българските екрани след 2 седмици. В продължението на екшъна – „Южен вятър 2: Ускорение“ – битката за надмощие в наркотрафика продължава с участие на популярни български актьори. Захари Бахаров влиза в образа на наркобарон, с роли в трафика с дрога във филма са Мариан Вълев, Асен Блатечки, Мак Маринов и Руси Чанев.

„Ускорение“ тръгва у нас на 4 февруари, но вече отбелязва добри постижения в сръбския боксофис, предстоят му прожекции и в САЩ.

В първия филм Сърбия бе представена като кръстопътна точка в така наречения „маршрут на наркотиците“, свързващ Близкия Изток с Европа. В основата на историята е Петър Мараш (Милош Бикович), млад член на белградската автомафия, който напуска дома на родителите си и се мести в новия си апартамент с дългогодишната си приятелка. Като член на клана, управляван от опитен „Цар“, всичко върви добре. „Работата“ си върви, парите стигат за всички и полицията не им създава проблеми. Събитията поемат рязък завой, когато Мараш случайно краде грешната кола и не след дълго той се озовава замесен в пряк конфликт с лидера на друга престъпна група.

След големия успех на първата част на филма и сериала към него, зрителите сега ще видят развръзката на историята на Мараш, неговия най-доверен приятел Бачо (Миодраг Радонич) и брат му Ненад (Лука Гърбич). Тримата ще се изправят срещу българските наркопласьори Кирил (Захари Бахаров), Чавдар (Мариан Вълев), Борис (Асен Блатечки), Ангел (Мак Маринов) и Иван (Руси Чанев). Ролята на Бахаров е ключова, той ще влезе в образа на бащата на неконтролируемия персонаж на Мак Маринов. „Южен вятър 2: Ускорение“ поставя главните герои в редица изпитания, като задава важен въпрос „парите или семейството?“.

В интервю за „Площад Славейков“ Мак Маринов споделя повече за ролята си:

„Във филма става въпрос за наркотрафик в нашата зона – Сърбия-България-Турция-Румъния – и аз играя син на един от българските босове, в чиято роля е Захари Бахаров. Синът преди години тръгва срещу баща си и се стига до един удар с наркотици, които аз открадвам от него и така нататък. Добра роля за мен, добре измислен персонаж – наркоман, отхвърлен от баща си преди години, който междувременно е създал някаква много… интересна армия около себе си, държи една комуна и всички закъсали и пропаднали отрепки в нея са се превърнали в негово семейство, той вярва единствено на тях, само с тях общува и заедно представляват нещо като култ, секта. Името му е Ангел и в отношението му към тези хора аз видях някаква парадоксална доброта, въпреки че на практика персонажът е абсолютен изрод“.

Вижте още: МАК МАРИНОВ: ГЛЕДАМ НА БЪДЕЩЕТО СИ КАТО СЛЯП

Ангел, персонажът на Мак Маринов, е начело на банда главорези.

Втората част на филма разширява терена на действието и снимките протичат по планински терени на Сърбия, Хърватия и България.

„Колкото и да е чудно, „Южен вятър“ всъщност е филм за семейството, но докато в първата част този мотив е само загатнат, то в „Ускорение“ вече е на преден план – споделя актьорът в обрааза на Мараш Милош Бикович. – Втората част ясно показва лошите семейни отношение като корен, от който израства злото и престъпния път, по който поемат героите. Всичко започва в детството и прекъснатата връзка между бащи и синове, която на по-късен етап променя характера и съдбите на героите и завършва за някои с фатален край. Жанрът на филма се променя към приключенски екшън с елементи на криминален трилър, с ускорен ритъм и динамика. Зрителите определено ще бъдат изненадани.“

В България филмът се разпространява от „BS Films“ с подкрепата на „ANVELI“.

ГРЕДИ АССА. ПЪТУВАНИЯ 27 февруари – 5 май 2024 г.

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

kapatovo.bg