Софийска филхармония МЕГАБОРД

В „Площад Славейков“ пишат хора, а не изкуствен интелект.

Захари Бахаров – руска къртица в ИДИЛ във френски сериал

„Отдел „Фалшива самоличност“ с голямо българско присъствие тръгва по БНТ (видео)

Захари Бахаров в кадър от „Отдел „Фалшива самоличност“ - Захари Бахаров – руска къртица в ИДИЛ във френски сериал

Захари Бахаров в кадър от „Отдел „Фалшива самоличност“

Български актьори участват в третия сезон на популярния френски сериал „Отдел „Фалшива самоличност“. Тръгва тази вечер по БНТ. Епизодите ще бъдат показвани всеки делничен ден от 22 ч.

„Отдел „Фалшива самоличност“ е продукция на Канал+ и засега има пет сезона (2015 – 2020). Сериалът, чието оригинално заглавие се превежда буквално като „Дирекцията на легендите“, е вдъхновен от съвременни събития и действителни истории на бивши шпиони от Централната дирекция за външна сигурност на Франция (Френското ЦРУ). Институцията е отговорна за обучението и тренировките на агенти под прикритие, на които им предстоят мисии на чужди територии с френски интереси като Северна Африка и Близкия Изток. Пребивавайки години под фалшива самоличност, агентите се вживяват в другото си „аз“ до степен, че връщането към предишния им живот е трудно – не само от физическа гледна точка, но и личностно.

В главната роля е Гийом Дебаи, с кодово име Малотрю, който се връща в Париж след 6 години работа в Дамаск. Предстоят му първи срещи с дъщеря му, бившата съпруга, колегите и… със себе си „от преди“. Неочаквано негов колега в Алжир изчезва, появява се последната му любов от Сирия, а междувременно Малотрю трябва да обучи и нов агент.

Основният човек зад сериала е Ерик Рошан, негов продуцент, сценарист и режисьор. В главните роли са Матийо Касовиц, Сара Жиродо, Жан-Пиер Дарусен, Матийо Амалрик. Познатите за българската публика лица ще се появят в третия сезон на продукцията – Захари Бахаров, Александър Сано, Миглен Мирчев и Башар Рахал. Българско участие има и зад камера, един от операторите е Любомир Бахчев.

Бахаров е с голяма роля и се снима в пет от десетте епизода на третия сезон. Персонажът му Алексей Хлебников е бивш офицер на Садам Хюсеин и работи за руското разузнаване като къртица в ИДИЛ. Неговата помощ е ключова за оцеляването на Малотрю сред джихадистите.

Третият сезон на сериала е високо оценен в IMDb, „Отдел „Фалшива самоличност“ е широко рекламиран във Франция и отвъд като една от най-успешните тв продукции на страната. Пред френските медии Рошан отрича, че ще има нов, шести сезон. Според някои актьори обаче нов сезон е възможен дори и без участието на създателя на сериала.

ГРЕДИ АССА. ПЪТУВАНИЯ 27 февруари – 5 май 2024 г.

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

kapatovo.bg