Софийска филхармония МЕГАБОРД

Този текст е публикуван преди повече от 3 години

Захари Бахаров в „Игра на тронове“ и следващия сезон?

Искам да съм в предните редици на прогреса, заяви актьорът

„Всички идиотщини идват от Явор Гърдев“, каза Захари Бахаров за спектакъла „Квартет“. - Захари Бахаров в „Игра на тронове“ и следващия сезон?

„Всички идиотщини идват от Явор Гърдев“, каза Захари Бахаров за спектакъла „Квартет“.

Захари Бахаров може да се появи и в шестия сезон на сериала „Игра на тронове“. Това загатна той пред Би Ти Ви. „Дори и да знам, не мога да кажа“, отвърна Бахаров на въпрос дали героят му ще се появи и в следващия сезон. „Имам съмнения“, усмихна се обаче той и призова: „Изгледайте осми епизод и ще видите“.

Актьорът призна и че и друг път е кандидатствал за роли във фентъзи-сериала. „Там на север от Вала имат нужда от всякакви изроди“, засмя се той.

Продуцентите обаче го забелязали сега – след като изпратил записа си, те се свързали с него и му казали да заповяда на съответните дати за снимки. Преди това обаче бил 2-3 седмици на подготовка в Белфаст, за боевете, за костюмите. „Имаше много мащаб, много професионално се гледа на нещата“, каза Бахаров, кого ще видим в 8-ия епизод на пети сезон на „Игра на тронове“.

Искам да съм в предните редици на прогреса, обясни иначе актьорът.

Малко по-рано той разказа за продукцията на НДК, в която участва – спектакълът „Квартет“ на Явор Гърдев. Според Бахаров използването на технологията „моушън капчър“ на живо, в театрална постановка, не е правено никога преди. На въпрос откъде е дошла идеята, той отвърна: „Всички идиотщини идват от Явор Гърдев“. Той е работил с „моушън капчъри“ в киното и си е казал защо да не стане на живо, обясни Бахаров.

Актьорът призова зрителите на спектакъла (който ще се играе на 12 и 17 май) да не идват просто за да бъдат шашнати. „Елате на театър, да се отпуснете, да потънете в седалките и да се оставите на нас“, заяви той.

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg