Софийска филхармония МЕГАБОРД

В „Площад Славейков“ пишат хора, а не изкуствен интелект.

Захари Бахаров в нов минисериал по БНТ (видео)

Захари Бахаров и малкият Патрик Шон Хесън в „Денят на бащата“. Снимка: БНТ - Захари Бахаров в нов минисериал по БНТ (видео)

Захари Бахаров и малкият Патрик Шон Хесън в „Денят на бащата“. Снимка: БНТ

При разводите децата най-често остават при майките – а бащите нерядко стават жертва на отхвърляне от своите наследници. Поведението е дефинирано като Синдром на родителско отчуждение (PAS). Тази съдба ще се опита да избегне героят на Захари Бахаров в нов минисериал, който тръгва по БНТ на 18 февруари.

„Денят на бащата“ е модерна градска драма, посветена на битката между двама родители за попечителство над малкия им син. Филмът разказва за отчуждението на съпрузите, за проблемите в семейните отношения и за травмите, които раздялата на родителите нанася на децата им.

Екипът, работил по продукцията, получава преки впечатления за съдбата на подобни двойки от форуми на организации, които се борят срещу PAS-синдрома. Редица организации в цяла Европа се опитват да предизвикат промени в националните законодателства и да изградят работеща законова основа за „споделено родителство“.

В ролите на съпрузите ще бъдат Захари Бахаров и Весела Бабинова. Като техния син ще видим Патрик Шон Хесън. Малкият актьор е с българо-новозеландски произход и вече е участвал в няколко филма, но това е първата му главна роля. Останалите персонажи са поверени на Александър Сано, Глория Петкова, Петя Силянова, Явор Гърдев, Малин Кръстев, Лидия Инджова, Йоана Буковска-Давидова, Иван Налбантов, Свежен Младенов и други.

Режисьор на сериала е Павел Веснаков, оператор – Александър Станишев. Сценаристи са Теодора Маркова, Невена Кертова и Георги Иванов, участвали в създаването на сериали като „Под прикритие“, „Стъклен дом“ и „Революция Z“.

Музикалната тема към „Денят на бащата“ – „Тази песен не е за любов“, е по музика и текст на Стефан Вълдобрев, в изпълнение на Стефан Вълдобрев и „Обичайните заподозрени“.

Сериалът тръгва на 18 февруари, ще се излъчва всеки понеделник и вторник от 22 ч. по БНТ1 и БНТ4, с повторения по БНТ2.

„Денят на бащата“ е продукция на Българската национална телевизия – Продуцентски център „Студия Екран“, изпълнителен продуцент – „Агитпроп“. Проектът е реализиран с подкрепата на Столична община и „Творческа Европа – Програма Медия“.

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg