Софийска филхармония МЕГАБОРД

В „Площад Славейков“ пишат хора, а не изкуствен интелект.

Захари Карабашлиев: Не разбирам защо Велислава Кръстева не си тръгва от Нaродния

За пръв път виждaм ситуация, в която кризата е създадена от пиара, чиято работа е да потушава кризи, коментирa писaтелят

Захари Карабашлиев напуснал в мига, когато осъзнал, че е назначен в Народния театър „за политически баланс“. Снимкa: Емил Георгиев/Площaд Слaвейков - Захари Карабашлиев: Не разбирам защо Велислава Кръстева не си тръгва от Нaродния

Захари Карабашлиев напуснал в мига, когато осъзнал, че е назначен в Народния театър „за политически баланс“. Снимкa: Емил Георгиев/Площaд Слaвейков

„Не мога да разбера защо човекът, около когото се завихри бурята в Народния театър, не си тръгва“, каза писателят Захари Карабашлиев в сутрешния блок на Би Ти Ви. Той коментира ситуацията в Народния вече като „външен наблюдател“, както сам се изрази, тъй като се оказа, че е единственият, подал оставка след скандалa около пиaрa нa теaтърa.

„Двамата с Явор Гърдев подадохме оставки – уточни Карабашлиев. – Моята беше приета много бързо, при Явор имаше забавяне, защото по това време работеше върху „Великденско вино“. Сега се оказва, че не може да напусне през следващите три месеца по процедурни и юридически причини.“

Според Карабашлиев проблемът в Народния е коментиран добре от Стефан Цанев, който заявил, че театърът е превзет от ДПС.

„Явор Гърдев също очерта конфликта. Да ти обясни философ и интелектуалец като Гърдев нещо и да не можеш да го разбереш… Значи има друг проблем“, заяви Карабашлиев.

Той каза още, че за пръв път попада в ситуация, в която кризата е създадена от пиара, чиято работа е да потушава кризи. На въпрос защо и директорът е намесен в целия спор, писателят отговори:

„Надписите не бяха на вратата на директора, който откровено е социалист, от БСП. Бяха на друга врата. Не разбирам защо човекът, предизвикал тази реакция, не се самоотстрани доброволно“.

Карабашлиев каза още, че е напуснал в мига, когато е осъзнал, че е назначен в Народния театър „за политически баланс“. Той подчерта, че не е политик, не е партиен човек, но като всеки писател е ангажиран с политиката и ще продължи да пише пиеси, свързани с нея.

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

Bookshop 728×90