„Туентиът Сенчъри Фокс“ остана в историята

„Дисни“ - новият собственик на студиото, промени един от най-популярните брандове в развлекателния бизнес

Това лого вече ще присъства само на стари продукции, за новите ще бъде използвано „Туентиът Телевижън“. - „Туентиът Сенчъри Фокс“ остана в историята

Това лого вече ще присъства само на стари продукции, за новите ще бъде използвано „Туентиът Телевижън“.

„Туентиът Сенчъри Фокс“, едно от най-разпознаваемите имена в историята на развлекателната индустрия, официално спря да съществува. „Дисни“, настоящият собственик на „Туентиът Сенчъри Фокс Телевижън“, обяви, че ще ребрандира студиото с името „Туентиът Телевижън“, като по тази начин премахва както „Сенчъри“, така и „Фокс“, отбелязва Си Ен Ен.

Решението идва няколко месеца, след като компанията премахна „Фокс“ от името през януари. През 2019 г. „Дисни“ завърши сделката за 71 млрд. долара за придобиването на по-голямата част от активите на фирмата. Логото и занапред ще бъде с познатите жълти букви, осветени от прожектори, ще се запази и дизайнът – но с друго съдържание. Ще се появява във всички продукции на студиото от тук насетне, но старите филми и сериали ще останат със старото име.

Премахването на „Фокс“ от името на студиото всъщност е разумно решение, коментират експерти, тъй като останалите активи на „Фокс“, където влизат „Фокс Ентъртейнмънт“, „Фокс Нюз“ и „Фокс Спортс“, са част от компанията „Фокс Корпорейшън“, която няма връзка с „Дисни“.

Ребрандирането не спира само до телевизионното студио на „Фокс“. „Ей Би Си студиос“ става „Ей Би Си Сигначър Студиос“, а „Фокс 21 Телевижън Студиос“ се превръща в „Тъчстоун Телевижън“.

ФАНТАСТИКО И УНИЦЕФ

„Туентиът Сенчъри Фокс“ възниква през 1935 г., за да обедини „Туентиът Сенчъри Пикчърс“ и „Фокс Филмс“. От студиото излизат някои от най-обичаните и популярни заглавия в историята на Холивуд, като поредиците „Междузвездни войни“, „Умирай трудно“, „Сам вкъщи“… Телевизионното студио също е много добре познато – с неговото лого започва всеки епизод на „Семейство Симпсън“ или „Модерно семейство“.

Четенето е безопасно за вашето здраве

Има ни заради вас

Скъпи приятели, читатели на „Площад Славейков”,

През трудните месеци на карантината, когато културата беше поставена на пауза, ние преминахме заедно с вас и благодарение на вас, без да спрем и за миг. Успяхме да ви заведем там, където изкуството е живо. Бяхме вашият пътеводител за безплатните изложби, концерти, опера, кино... Разказвахме ви за новото и за древното в света на изкуството, за усилията на творците да оцелеят в кризата. Внимавахме да не допускаме фалшиви новини – родни или чужди.

Благодарение на вашата подкрепа и дарения успяхме да преминем през първите трудни месеци. Помощта ви доказа, че сме ви необходими.

За съжаление, вирусът все още не си е отишъл, културата ще мине през дълъг период на възстановяване. Нашата мисия е да бъдем до нея, да ѝ помагаме, за да се завърне в пълния си блясък пред своята публика. Затова отново се обръщаме към вас, нашите читатели: не спирайте да ни поддържате. Без вас ще оцелеем трудно, културата има нужда от професионални медии, които да я подкрепят и да я свързват с вас, публиката.

Все още се нуждаем от вашата финансова подкрепа. Благодарим ви от сърце за всичко направено досега и за всичко, което ще направите в бъдеще.

Има ни за вас и заради вас.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

Платформа A6 3

Този сайт използва „бисквитки“ с цел анализиране на трафика и измерване на рекламите.

Разбрах