Софийска филхармония МЕГАБОРД

Този текст е публикуван преди повече от 3 години

Зам.-министър на културата оглавява театър

Васил Василев спечели конкурса за директор на трупата в Плевен

Режисьорът Васил Василев бе заместник на министъра на културата Петър Стоянович в кабинета „Орешарски“. Снимка: Личен архив - Зам.-министър на културата оглавява театър

Режисьорът Васил Василев бе заместник на министъра на културата Петър Стоянович в кабинета „Орешарски“. Снимка: Личен архив

Бившият зам.-министър на културата Васил Василев ще оглави Драматично-кукления театър в Плевен. Режисьорът спечели мястото за директор на културния институт след конкурс. Министерство на културата обяви в сайта си резултатите от интервюто с шестимата претенденти.

Василев има опит като театрален мениджър – той бе директор на Ловешкия театър, а след това и заместник на министъра на културата Петър Стоянович в кабинета „Орешарски“.

Със спектакъла „Лице“ на Драматичен театър-Сливен, режисьорът спечели бронза от Международния театрален фестивал „Золотой Витяз“ през месец декември 2015-а в Москва.

Документи Живопис след фотографията в България през 70-те и 80-те години на 20-ти век 2 март – 4 юни 2023

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

Bookshop 728×90