POTO

В „Площад Славейков“ пишат хора, а не изкуствен интелект.

„Западен боклук” изхвърлят в специални контейнери в Красноярск

Според коментари в социалните мрежи става дума за пропагандна акция

Снимка: „Правда Герашченко“ - „Западен боклук” изхвърлят в специални контейнери в Красноярск

Снимка: „Правда Герашченко“

Кофи за „западен боклук“ поставиха в центъра на Красноярск, разказа във Фейсбук руският журналист дисидент Александър Невзоров. В тях според идеята трябва да се изхвърлят стоки от марки, които не искат да работят в Русия – McDonald’s, ІKEA, Zara, Zeva, Coca-Cola…

Според съобщения в социалните мрежи не става дума за истински кофи, а за пропагандна акция – наблюдатели са разказали, че неизвестни са поставили кофата заедно с боклука вътре, а малко по-късно са дошли група младежи, които са снимали инсталацията и са си заминали.

В местните красноярски медии обаче се твърди, че става дума за непланирана акция на местни жители, които са проявили патриотичен устрем.

В поста си Александър Невзоров коментира акцията:

„В тази кофа за боклук трябва да се напъха построеният от италианци Кремъл, измислената от американци атомна бомба, електрическа самобръсначка и пералня, а и цялата цивилизация. И точно до кофата може да се преобличат в кожи и парцали“.

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

Избрано

ПИРформанс

Bookshop 728×90