Софийска филхармония МЕГАБОРД

Този текст е публикуван преди повече от 3 години

Заплатите на щатните артисти – без изменение поне за 6 месеца

Ще се осигурят условия за възстановяване на творческата дейност и връщане на зрителите в залите

Снимка: Емил Л. Георгиев/Площад Славейков - Заплатите на щатните артисти – без изменение поне за 6 месеца

Снимка: Емил Л. Георгиев/Площад Славейков

Издръжката на държавните културни институти остава непроменена, докато достигнат нивото на приходи от миналата година, реши Министерски съвет.

С допълнение към ПМС № 31 от 2016 г. за утвърждаване на единни разходни стандарти за финансиране на държавните културни институти, осъществяващи дейности в областта на сценичните изкуства, министрите предоставиха субсидия за изплащане на брутните трудови възнаграждения и за начисляване на дължимите осигурителни вноски, считано от 13 март 2020 г. до месеца, в който се достигне нивото на приходи за бюджетна програма „Сценични изкуства“ за същия период на миналата година за всеки държавен културен институт, но за не повече от 6 месеца.

В рамките на предлагания срок ще се осъществи както временната мярка за подкрепа на държавните културни институти, така и осигуряване на условия за възстановяване на творческата дейност, обусловена от готовността и възможността на зрителите да посещават публични събития, като спектакли и концерти в сценични пространства.

Вижте още: ДЕЛЕГИРАНИТЕ БЮДЖЕТИ В КУЛТУРАТА СТАВАТ ФИКСИРАНИ

ВАКЛУШ 1

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

Bookshop 728×90

Този сайт използва „бисквитки“ с цел анализиране на трафика и измерване на рекламите.

Разбрах