Софийска филхармония МЕГАБОРД

В „Площад Славейков“ пишат хора, а не изкуствен интелект.

Започва националният поетичен конкурс „В полите на Витоша“

Победителите ще бъдат обявени през юни

Снимка: „Площад Славейков“ - Започва националният поетичен конкурс „В полите на Витоша“

Снимка: „Площад Славейков“

Столична община даде официално начало на Националния конкурс за поезия „В полите на Витоша“ за 2022 година. Надпреварата е анонимна и дава голяма свобода за творчество, тъй като – по традиция – е със свободна тема.

Изискванията за участие са авторите да имат навършени 18 години и да участват с не повече от три свои непубликувани стихотворения. Произведенията се изпращат в четири екземпляра, в запечатан плик, а в друг запечатан плик се прилагат лични данни (трите имена, дата на раждане, адрес и телефон за връзка). Участниците на възраст до 25 години трябва да отбележат на плика „25“.

Първата награда има парично измерение от 800 лв., лауреатът ще получи и малка пластика. Втората носи на наградения 500 лв., третата – 300 лв. За поетите до 25-годишна възраст, събрани в отделна категория, също се предвижда награда от 300 лв.

Пластиката за първа награда. Снимка: Столична община

Крайният срок за изпращане на творбите изтича на 15 май 2022 г. (важи датата на пощенското клеймо, уточняват от Общината). Стихотворенията се изпращат на адрес: София 1000, пл. „Славейков“ №4, Столична община – дирекция „Култура“, за конкурса „В полите на Витоша“.

Жури ще оценява стиховете, а резултатите ще бъдат обявени през юни 2022 година.

Националният конкурс за поезия „В полите на Витоша“ е част от Календара на културните събития на Столична община.

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

ДС