Софийска филхармония МЕГАБОРД

Този текст е публикуван преди повече от 3 години

Заповядайте на анимация в НДК

Световният фестивал на анимационния филм - Варна гостува в столичното кино „Люмиер“

Кадър от късометражния „Любов с превалявания“ на режисьорите Ася Кованова и Андрей Кулев, сценарист – Христо Ганев. - Заповядайте на анимация в НДК

Кадър от късометражния „Любов с превалявания“ на режисьорите Ася Кованова и Андрей Кулев, сценарист – Христо Ганев.

От 27 до 29 януари НДК се изпълва с анимационно кино. 12-ото издание на Световния фестивал на анимационния филм – Варна гостува в кино „Люмиер“, а зрителите ще видят три пълнометражни продукции и три сборни късометражни селекции от по 75 минути.

В програмата е предвидено и организирането на детска работилница в зала 4 – от 25 до 27 януари, от 14 до 17 часа. Участие ще вземат лектори от Нов български университет и деца от столицата с интереси в анимацията. Те ще могат, с помощта на менторите, да направят първия си рисуван филм, който ще бъде прожектиран на 29-и в „Люмиер“.

Освен прожекциите и работилницата, на полуетаж „изток“ в НДК от 17 до 29 януари ще може да се види изложбата „От кухнята“ с рисунки и ескизи на режисьори на анимационни филми.

12-ото издание на фестивала се проведе във Варна през септември миналата година.  Наградата за най-добър пълнометражен филм отиде при режисьора Анка Дамян за „Вълшебната планина“. Най-добър детски филм стана „Ръкавицата“ на Клементан Роба, а при късометражните проекти триумфира „Горски цар“ на Жорж Швицгебел.

Предстои оповестяването на програмата на фестивала в София, както и кои от тези заглавия ще можем да видим и в „Люмиер“ в края на месеца.

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

Bookshop 728×90