Софийска филхармония МЕГАБОРД

В „Площад Славейков“ пишат хора, а не изкуствен интелект.

„Шоуто на Елън“ се разделя с трима продуценти заради токсична среда

След обвинения в сексуално неуместни и расистки коментари в екипа

Рейтингът на „Шоуто на Елън“ сериозно пострада след обвиненията на бивши и настоящи служители и последвалото вътрешно разследване. Снимка: Майкъл Розман/Уорнър Брос
 - „Шоуто на Елън“ се разделя с трима продуценти заради токсична среда

Рейтингът на „Шоуто на Елън“ сериозно пострада след обвиненията на бивши и настоящи служители и последвалото вътрешно разследване. Снимка: Майкъл Розман/Уорнър Брос

Трима продуценти от „Шоуто на Елън“ вече са извън екипа на предаването след обвинения за неподходящо поведение на работното място, сексуален тормоз, расистки шеги и натиск зад камера. Изпълнителните продуценти Ед Главин и Кевин Лиман, както и ко-продуцентът Джонатан Норман, са били уволнени от продукцията на студио „Уорнър брос“ след няколко статии с разкази на бивши и настоящи служители пред „Бъзфийд“ и „Варайъти“ за токсична работна среда.

Вижте още: КАК СЕ СРИНА РЕЙТИНГЪТ НА ЕДНА ОТ НАЙ-ОБИЧАНИТЕ ТВ ЗВЕЗДИ НА АМЕРИКА

Позициите си запазват дългогодишните продуценти Мери Конъли, Анди Ласнър, Дерек Уестървелт и самата водеща Елън Дедженеръс, които са в основния състав на шоуто от началото му през 2003 г.

Новината бе съобщена на екипа от над 200 души във видеоконферентна връзка с Елън на 17 август. В емоционално обръщение водещата заяви, че не е перфектна и осъзнава, че за да върви продукцията като добре смазана машина, лидерите ѝ понякога губят чувствителността си на човешки същества. Да чете за обвиненията срещу продуцентите си и срещу атмосферата на шоуто било съкрушително за нея. Елън призна, че често правела промени в графика на шоуто в последния момент, без да зачита съгласувания график на служителите и често дори гостите си. Занапред това щяло да се промени.

Продуцентите Конъли и Ласнър използваха видеовръзката, за да направят обобщение на резултатите от вътрешното разследване на „Уорнър брос“, започнало след първите обвинения на служители. То показало, че няма системен расизъм на работното място, за разлика от забележки по разнообразието в екипа на шоуто.

Осемнайстият сезон на „Шоуто на Елън“ ще тръгне по американската телевизия на 14 септември.

Това ще бъде най-добрият сезон, който някога сме правили“, твърди Дедеженеръс на виртуалната среща със служителите си.

ГРЕДИ АССА. ПЪТУВАНИЯ 27 февруари – 5 май 2024 г.

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

ДС