Защо бийтълсът пресече улицата? (видео)

49 г. по-късно Пол Маккартни повтори прочутата разходка по пешеходната пътека на ул. „Аби Роуд“ в Лондон

Пол Маккартни готви албум, който ще се казва „Egypt Station“, и пресече улицата, за да изсвири някои от новите песни на таен концерт в студиото „Аби Роуд“. Снимка: Стопкадър - Защо бийтълсът пресече улицата? (видео)

Пол Маккартни готви албум, който ще се казва „Egypt Station“, и пресече улицата, за да изсвири някои от новите песни на таен концерт в студиото „Аби Роуд“. Снимка: Стопкадър

В понеделник, в навечерието на 49-ата годишнина от излизането на албума „Abbey Road“, Пол Маккартни повтори най-прочутото пресичане на едноименната улица, обезсмъртена на обложката му. Певецът пусна в социалните мрежи видео от разходката си по зебрата, в което се чуват и приветстващите го фенове.

Снимката, на която четиримата бийтълси пресичат улицата, използвана за обложка на 11-ия албум на „Бийтълс“, е направена на 8 август, 1969 г. След излизането на албума на 26 септември 1969-а, тя отново разпалва упорития слух, че Пол е загинал в катастрафа няколко години по-рано и е заменен с двойник. Мнозина отбелязват, ча на обложката само той от четиримата е бос, а Джон и Ринго са облечени съответно в бяло и черно – цветове на тъгата в различни култури.

Но Макккартни казва, че просто е било много топло:

Беше доста горещ ден, затова бях по сандали, както днес — и просто ги изритах и пресякох улицата бос — обяснява той. В това нямаше никакъв специален смисъл“.

Америка за България

Днес, като място за поклонение на почитателите на „Бийтълс“ от цял свят, пешеходната пътека е една от най-използваните и най-снимани на Острова.

Дъщерята на Маккартни Мери също сподели видеото с надпис:

Защо бийтълсът пресича „Аби Роуд?“.

Отговорът е, че на 76 години Маккартни готви албум, който ще се казва „Egypt Station“, и пресече улицата, за да изсвири някои от новите песни на таен концерт в студиото „Аби Роуд“, отбелязва Си Ен Ен.

Colibri april 2017

Друга от дъщерите на музиканта, модната дизайнерка Стела, сподели още едно видео, в което се виждат тя, баща ѝ и актрисата Лив Тайлър (дъщеря на певеца Стивън Тайлър) в студиото. Те се шегуват, като Тайлър казва името си „Лив“, а Пол добавя „and let die“ – така се получава заглавието на една от прочутите му песни „Live And Let Die“, написана за едноименния филм („Живей, а другите да умрат“) от поредицата за Джеймс Бонд.

Вижте още: НАЙ-ХУБАВОТО НЕЩО, КОЕТО ЩЕ ВИДИТЕ ДНЕС

ДС