Найден Тодоров и Даниел Хоуп

Този текст е публикуван преди повече от 3 години

Защо Морган Фрийман има зъб на „Изкуплението Шоушенк”

Публиката пренебрегна затворническата драма, излязла в една година с „Форест Гъмп“ и „Криминале“

Морган Фрийман в „Изкуплението Шоушенк” - филмът с най-висок рейтинг в IMDB, с оценка 9,2. - Защо Морган Фрийман има зъб на „Изкуплението Шоушенк”

Морган Фрийман в „Изкуплението Шоушенк” - филмът с най-висок рейтинг в IMDB, с оценка 9,2.

Тази екранизация редовно оглавява списъците за най-добри филми на всички времена, но актьорът Морган Фрийман все още не може да прости едно нещо на „Изкуплението Шоушенк”.

79-годишният Фрийман получи номинация за „Оскар” за ролята си на мъдреца с доживотна присъдза Ред в затворническата драма от 1994 г., която независимо от повсеместния възторг на критиката разочарова със само $18 милиона в боксофиса и остана далеч зад най-успешните филми на годината „Форест Гъмп”и „Криминале”. Вината, според Фрийман, е в „ужасното заглавие”, отбелязва „Индипендънт“.

„Оригиналното заглавие на повестта от книгата на Стивън Кинг е „Рита Хейуърт и изкуплението Шоушенк – припомни Фрийман в телевизионно предаване тази седмица. – Не може да изберете „Изкуплението Шоушенк“, когато разполагате с Рита Хейуърт!

„Аз протестирах, но ми отговориха: „Много е дълго“. Казах: „И какво? Тогава оставете само Рита Хейуърт…” , но те не ме послушаха.”

„Изкуплението Шоушенк” е филмът с най-висок рейтинг в IMDB (най-голямата филмова база данни в интернет, където потребителите-абонати формират рейтинги на филмите по десетобалната система – бел. ред.) с оценка 9,2, следван от „Кръстникът”.

Стивън Кинг казва, че е продал правата за екранизация на своята новела от 99 страници на неизвестният по това време Франк Дарабонт за само $5,651. Според легендата, вместо да осребри чека, той го уе поставил в рамка и го е пратил на Дарабонт години по-късно с бележка, на която пишело:

„В случай, че спешно ти потрябват пари. С обич, Стив.”

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

kapatovo.bg

Този сайт използва „бисквитки“ с цел анализиране на трафика и измерване на рекламите.

Разбрах