VivaPay

Този текст е публикуван преди повече от 1 година

Защо плаче Кит Харингтън на репетициите за финала на „Троновете“?

Излезе първи трейлър към документалния филм за осмия сезон „Последна стража“ (видео)

Кит Харингтън с емоционална реакция на четенето на маса на последния епизод на „Игра на тронове“. Снимка: НВО - Защо плаче Кит Харингтън на репетициите за финала на „Троновете“?

Кит Харингтън с емоционална реакция на четенето на маса на последния епизод на „Игра на тронове“. Снимка: НВО

И сега техният страж приключи… Краят на „Игра на тронове“ е съвсем наблизо. Политическият фентъзи сериал, приковавал зрители пред малкия екран в продължение на девет години, ще приключи на 20 май. НВО обаче няма да остави най-касовата си продукция просто да потъне в забрава – в момента в Белфаст вече текат снимките на една от одобрените предистории на сериала, която ще се фокусира върху историята на Децата на гората. Работното заглавие на продукцията засега е „Bloodmoon“ (в превод: „Кървава луна“, но не е изключено това да е име на герой или място), в една от главните роли е Наоми Уотс.

Докато чакаме пилотният епизод да бъде одобрен, за да влезе новия сериал в продукция, франчайзът на „Троновете“ предлага нещо друго, вече готово. Седмица след финала на сериала по НВО ще тръгне „Игра на тронове: Последната стража“ (Game of Thrones: The Last Watch), документален филм за създаването на осмия сезон.

Камерата на режисьорката Джийни Финли е допусната до репетициите на маса на последните шест серии и показва емоционалните реакции на актьорския състав и екипа след заснемането на последните им сцени. В трейлъра на „Последната стража“ виждаме разплакания Кит Харингтън (Джон Сняг/Егон Таргариен), Конлет Хил (Варис), утешаващ Гуендолин Кристи (Бриен Тартска), както и детайли за продукцията, подобни на поредицата видеа „Game Revealed“. Клиповете от около половин час показват труда на дизайнери, монтажисти, режисьори и инженери в заснемането на най-мащабната телевизионна продукция.

„Последната стража“ „се гмурва дълбоко в калта и кръвта, за да разкрие сълзите и триумфа, част от предизвикателството да вкараш фентъзи света на Вестерос в реалните студиа, полета и паркове на Северна Ирландия“, пишат от НВО. Но не е просто документален филм, а „забавна, сърцераздирателна история, остроумен и интимен разказ за сладко-горчивата наслада от създаването на един свят – и след това от раздялата с него“.

Америка за България

Това е странно – казва в трейлъра Дан Уайс. – Ето ни тук, на последното четене на маса, като че ли се оглеждате и виждате семейството си.

Поместени са и кратки изказвания от Дейвид Нътър, режисьорът зад епичния епизод „Дъждовете на Кастамир“, а от последния сезон – „Зимен хребет“ и „Рицар на Седемте кралства“.

Това е мечтаната работа за един режисьор, този сериал ми спаси живота“, казва той.

Последният сезон на сериала, за който шоурънърите Дейвид Бениоф и Дан Уайс поискаха допълнителна година, силно поляризира общественото мнение. Мнозина ги обвиняват, че претупват историята на обичани персонажи, за да продължат с продукцията на новия си проект – трилогия филми от франчайза „Междузвездни войни“. По темата за операторското майсторство и качеството на ефектите обаче всички са на едно мнение, че нищо подобно досега не е правено, нито виждано на малкия екран.

Световната премиера на „Последната стража“ е на 26 май, неделя, по НВО. Заради часовата разлика у нас филмът ще може да се гледа на 27 май.

Подкрепете ни!

Скъпи читатели, „Площад Славейков“ има нужда от вас.

Никога до днес не сме разказвали за трудностите, които има нашата медия сред конкуренцията на сензационната журналистика и паразитирането на редица популярни сайтове с авторски текстове от нашия онлайн площад. Истината е, че съществуването ни е възможно благодарение основно на културните институции, които ни ценят като истинския културен портал на България.

Сега се намираме в извънредна ситуация. Колапсът на родния културен живот ще се отрази фатално на „Площад Славейков“. А точно днес, когато изолацията става начин на живот, ние осигуряваме достъп до културата във вашия дом, даваме ви това, от което карантината ви лишава.

Затова се надяваме да ни подкрепите и да минем през критичните времена заедно. С вашата помощ „Площад Славейков“ ще продължи да бъде прозорец към културата и към света.

Ако цените нашето присъствие в интернет, ако държите на нашата позиция, независимо дали сме на едно мнение с вас, ако желаете и занапред да бъдем част от вашето ежедневие, подкрепете ни!

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

Избрано

#ИскаПлаче