Защо в театъра е по-безопасно от градския транспорт по време на Ковид-19

Сатиричният театър разпространи 10 причини да отидем на представление

„Зрителите се наслаждават на спектакъла в състояние на покой, без физически движения и без разговори помежду си“, гласи една от десетте причини да предпочетем театъра като безопасно обществено място. Снимка: Сатиричен театър - Защо в театъра е по-безопасно от градския транспорт по време на Ковид-19

„Зрителите се наслаждават на спектакъла в състояние на покой, без физически движения и без разговори помежду си“, гласи една от десетте причини да предпочетем театъра като безопасно обществено място. Снимка: Сатиричен театър

Случаите на заразени с коронавирус растат, и ако мерките остават същите, като през лятото, когато бяхме позабравили за Ковид-19, мнозина от нас търсят начини как да продължим да живеем в новата нормалност, без да се затваряме вкъщи. Опасността е висока, тъй като немалък процент от нашето общество отказва да спазва мерките. В тази напрегната обстановка от Сатирата съставиха кратък списък, в който изтъкват някои предимства на безопасността в театралната зала.

Десет причине театърът да е най-безопасното
обществено място по време на пандемия

1. Зрителите влизат и излизат през няколко отделни широки входа;

2. Движението във фоайето и в салона се извършва по непресичащи се и специално обособени маршрути;

Фантастико

3. Обемите и площите в сградата осигуряват лично пространство, по-обширно отвсякъде другаде на закрито;

4. Зрителите по време на спектакъла са седнали в удобни столове на препоръчителните разстояния един от друг;

5. Те се наслаждават на спектакъла в състояние на покой, без физически движения и без разговори помежду си;

6. Зрителят присъства в салона при строго приети правила и посочени в билетите места;

7. Системата за вентилация на салона е последно технологично поколение, сертифицирана, с циркулация на свеж въздух отвън;

8. Съгласно вътрешния правилник на сградата, рутинното почистване е два пъти дневно: сутрин и вечер;

9. Съгласно противоепидемичните изисквания, дезинфекцирането на повърхности и пространства се провежда на всеки два часа;

10. Театралният салон е в пъти по-безопасен от градски транспорт, търговски обекти, заведения, барове, дискотеки, болници, аптеки, спортни събития, семейни тържества, масови обществени мероприятия и много други.

„Добре дошли при нас. Ако обичате театъра, подкрепяйте ни и споделяйте с близки и приятели. Бъдете здрави!“, пожелават артистите от Сатирата на своята публика.

Четенето е безопасно за вашето здраве

Има ни заради вас

Скъпи приятели, читатели на „Площад Славейков”,

През трудните месеци на карантината, когато културата беше поставена на пауза, ние преминахме заедно с вас и благодарение на вас, без да спрем и за миг. Успяхме да ви заведем там, където изкуството е живо. Бяхме вашият пътеводител за безплатните изложби, концерти, опера, кино... Разказвахме ви за новото и за древното в света на изкуството, за усилията на творците да оцелеят в кризата. Внимавахме да не допускаме фалшиви новини – родни или чужди.

Благодарение на вашата подкрепа и дарения успяхме да преминем през първите трудни месеци. Помощта ви доказа, че сме ви необходими.

За съжаление, вирусът все още не си е отишъл, културата ще мине през дълъг период на възстановяване. Нашата мисия е да бъдем до нея, да ѝ помагаме, за да се завърне в пълния си блясък пред своята публика. Затова отново се обръщаме към вас, нашите читатели: не спирайте да ни поддържате. Без вас ще оцелеем трудно, културата има нужда от професионални медии, които да я подкрепят и да я свързват с вас, публиката.

Все още се нуждаем от вашата финансова подкрепа. Благодарим ви от сърце за всичко направено досега и за всичко, което ще направите в бъдеще.

Има ни за вас и заради вас.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

Платформа A6 3

Този сайт използва „бисквитки“ с цел анализиране на трафика и измерване на рекламите.

Разбрах