VAKLUSH_BANNER 3A

В „Площад Славейков“ пишат хора, а не изкуствен интелект.

Затаете дъх и погледнете дълбоко в космоса, отвъд 100 млн. звезди

Удивителен полет през времето и пространството чрез телескопа Хъбъл

Това е гигантско 1,5 милиарда пиксела изображение (69, 536 х 22, 230) и изисква около 4.3 GB дисково пространство. - Затаете дъх и погледнете дълбоко в космоса, отвъд 100 млн. звезди

Това е гигантско 1,5 милиарда пиксела изображение (69, 536 х 22, 230) и изисква около 4.3 GB дисково пространство.

Най-голямата снимка, правена някога, създаде НАСА в началото на тази година. Това е гигантско 1,5 милиарда пиксела изображение (69, 536 х 22, 230) и изисква около 4.3 GB дисково пространство. И определено спира дъха!

Американската космическа агенция запечата Андромеда, нашият най-близък галактически съсед, чрез телескопа Хъбъл. Изображението е съставено от 411 снимки. То ще ви отведе през 100 милиона звезди и се придвижва през повече от 40 000 светлинни години.

Подгответе се да се почувствате изключително малки и незначителни, докато се чудите на този полет през времето и пространството чрез видео, създадено от снимката на Хъбъл в YouTube.

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg