Затаете дъх, те ще полетят. Без въжета и трикове (видео)

Австралийски акробати представят в Пловдив спектакъл с каскади, предизвикващи гравитацията

Австралийската трупа „Gravity&Other Myths“ ще излезе за първи път пред българска публика на 18 октомври в Пловдив. Снимка: Steve Ullathorne - Затаете дъх, те ще полетят. Без въжета и трикове (видео)

Австралийската трупа „Gravity&Other Myths“ ще излезе за първи път пред българска публика на 18 октомври в Пловдив. Снимка: Steve Ullathorne

Театърът у нас рядко излиза извън рамките на драматичното изкуство, но сега българската публика ще бъде провокирана от цирково представление, което не се нуждае от шапито – а от една обикновена празна сцена. Артистите от австралийската трупа за съвременен цирк „Gravity&Other Myths“ пристигат тази есен в България, за да полетят на 18 октомври в пространството на Културен център „Борис Христов“ в Пловдив.

„Gravity&Other Myths“ ще ни представят нов вид акробатичен физически театър, симбиоза между цирковото и театралното изкуство. Спектакълът им „A Simple Space“ коригира представите за предел на човешките възможности. Без технологии и трикове, без осигурителни въжета, против законите на физиката, седем акробати предизвикват гравитацията. Публиката ще види физически театър на гола сцена със зрелищни каскади. Представлението прилича на цирк, но няма нищо общо с „Цирк дю Солей“. Няма светлинни и звукови ефекти, няма грим и специални костюми. Перкусии на живо отмерват ритъма на прелитащите тела.

Създадена преди 10 години, трупата е била аплодирана в 14 държави на 6 континента, носител е на няколко престижни награди за съвременен танц, театър и цирк в Европа и Австралия.

През октомври „Gravity&Other Myths“ ще излязат за първи път пред българската публика, в рамките на 12-ото издание на фестивала за съвременен танц „One Dance Week“. Спектакълът е част от програмата на „Пловдив – Европейска столица на културата 2019“.

Америка за България

Организаторите предупреждават, че представлението е подходящо за зрители над 7-годишна възраст.

OPERA OPEN