СЕРГЕЙ БАБАЯН за първи път в България

В „Площад Славейков“ пишат хора, а не изкуствен интелект.

Предлагат да затворят културата, училищата, моловете и ресторантите в София

Планира се локдаун от 14 дни

Софийската филхармония планира впечатляваща програма до края на месец март, събитията в която вероятно ще бъдат отложени. Снимка: Василка Балевска/ Софийска филхармония - Предлагат да затворят културата, училищата, моловете и ресторантите в София

Софийската филхармония планира впечатляваща програма до края на месец март, събитията в която вероятно ще бъдат отложени. Снимка: Василка Балевска/ Софийска филхармония

Планира се затворянето на театри, кина и всички културни мероприятия в София. Това съобщи на брифинг директорът на Столично РЗИ д-р Данчо Пенчев след среща със здравния министър проф. Костадин Ангелов, членове на Националния оперативен щаб, столичния кмет Йорданка Фандъкова и директори на болници. Мярката се предвижда да трае две седмици. Тя ще бъде обсъдена днес на заседание на Софийския оперативен щаб, планира се заповедта да бъде издадена в четвъртък, като се очаква да влезе в сила от следващия ден.

Според статистиката, вчера новозаразените у нас са били 4637 души, от тях 1116 са в София. 23,8% от тестовете в цялата страна са дали положителен резултат.

Предложението е от петък да бъдат затворени също училищата, детските градини, моловете, ресторантите, фитнесите в София град и София област.

Заповедта вероятно ще се отрази на провеждането на фестивала „София филм фест”, който започна на 11 март и трябваше да завърши в офлайн формат на 31 март. За периода са планирани още редица забележителни събития, като концертът на тримата пианисти Марта Аргерич, Акане Сакай и Евгений Божанов на 24 март в Зала „България“.

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

kapatovo.bg