Софийска филхармония МЕГАБОРД

В „Площад Славейков“ пишат хора, а не изкуствен интелект.

Завещанието на дъщерята на Елвис Пресли оспорено в съда от майка ѝ

Присила Пресли твърди, че е отстранена незаконно като управител на наследството на Лиса Мари

Присила Пресли, бившата съпруга на Елвис Пресли. Снимка: ЕПА/БГНЕС - Завещанието на дъщерята на Елвис Пресли оспорено в съда от майка ѝ

Присила Пресли, бившата съпруга на Елвис Пресли. Снимка: ЕПА/БГНЕС

Присила Пресли, бившата съпруга на Елвис Пресли, предизвиква в съда валидността на завещанието на дъщеря си Лиса Мари, съобщава Би Би Си. Единственото дете на двойката си отиде на 54-годишна възраст на 12 януари след сърдечен инфаркт.

През 2016 г. Присила е била премахната като управител на наследството на дъщеря си, без да бъде уведомена за това, става ясно от документите, подадени във Върховния съд на Лос Анджелис. Освен това името на Присила в завещанието е било изписано неправилно, а подписът на Лиса Мари, че одобрява промените от 2016 г., изглежда необичайно, казват адвокатите на майката.

Въпросната промяна в завещанието на Лиса Мари станала ясна едва след нейната кончина, което е в разрез с изрично описано изискване всяка новост да бъде своевременно съобщавана на майка ѝ, отбелязва Би Би Си, които са се сдобили с копие от съдебните документи. На мястото на Присила като управители на наследството и образа на Лиса Мари са вписани децата ѝ Райли и Бенджамин Киоу, внуците на Елвис и Присила Пресли. Бенджамин почина през 2020 г., когато бе само на 27 г. и това превръща 33-годишната актриса Райли в единствен разпоредник с волята и наследството на майка си.

Освен това, допълват адвокатите на Присила, промяната от 2016 г. няма свидетели и никога не е минавала през нотариус, което автоматично би следвало да я направи невалидна пред закона.

Съдебният спор се появява по-малко от седмица, след като близките на Лиса Мари Пресли организираха поклонение в имението „Грейсленд“ в Мемфис.

Опера в Летния Театър

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

ДС