Софийска филхармония МЕГАБОРД

В „Площад Славейков“ пишат хора, а не изкуствен интелект.

Зависими от смартфона (снимки)

Фотограф премахва електронните устройва от портретите си на ежедневния живот

Снимки с изкуствено отстранени смартфони и таблети показват колко зависими сме станали от технологиите в ежедневното общуване. - Зависими от смартфона (снимки)

Снимки с изкуствено отстранени смартфони и таблети показват колко зависими сме станали от технологиите в ежедневното общуване.

Американският фотограф Ерик Пикърсгрил премахва смартфоните и дигиталните устройства от портретите си на ежедневния живот. Проектът му „Премахнати“ цели да покаже пристрастеността ни към технологиите и постоянната онлайн връзка – а Пикърсгрил е наясно, че той също е сред „електронните наркомани“.

Фотографът бил вдъхновен от случка в кафене в Ню Йорк, където видял семейство на съседната маса – баща и двете му дъщери с телефони в ръце без да продумват и думичка един на друг и майка, която просто се взира през прозореца, тъжна и сама в компанията на най-близките си.

Пикърсгрил постига забележителния ефект на снимките си като моли случайни хора и приятели да застанат в дадена поза, премахва мобилните им телефони, а след това запечатва кадъри.

Вижте няколко снимки от проекта „Премахнати“:

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

ГРЕДИ АССА. ПЪТУВАНИЯ 27 февруари – 5 май 2024 г.

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

kapatovo.bg