Софийска филхармония МЕГАБОРД

Този текст е публикуван преди повече от 3 години

Завладяването на Космоса от Space Force на САЩ в нов комедиен сериал (видео)

Стив Карел - генерал начело на космическите военни сили в продукцията на „Нетфликс“

Стив Карел (от ляво надясно), Лиса Кудроу и Дан Бакедал в сцена от „Space Force“ - Завладяването на Космоса от Space Force на САЩ в нов комедиен сериал (видео)

Стив Карел (от ляво надясно), Лиса Кудроу и Дан Бакедал в сцена от „Space Force“

Начало на нов клон на въоръжените сили на САЩ постави на 20 декемри 2019 г. американският президент Доналд Тръмп – космическите военни сили, Space Force. Общо 40 млн. долара бяха отделени от държавния бюджет за създаването на първата по рода си космическа военна организация.

Пет месеца по-късно първите военни ще се запътят към Космоса по телевизията – в новия комедиен сериал „Space Force“ на „Нетфликс“. Актьор с богат опит в ролята на началник ще бъде водещият персонаж в сериала – Стив Карел, познат като офис мениджъра от деветте сезона на „Офисът“. Ще го видим като генерал Марк Р. Неърд, втори по власт в йерархията на Военновъздушните сили, таящ надежди, че някой ден ще ги ръководи начело. Вместо това той оглавява новосъздадените космическите сили – пост, който в началото приема скептично. Въпреки това той се посвещава изцяло на новата си работа, срещайки недоверието на повечето си подчинени.

Редица служители на космическите военни сили взимат на подбив новата структура. Зрителят веднага прави връзка с намерението на Тръмп да военизира Космоса, но в трейлъра нито веднъж не се споменава неговото име.

Идеята за сериала хрумва на Грег Даниълс и Карел, колеги в „Офисът“.

Осъзнахме, че историята има красиво визуално и митично качество – коментира Даниълс в прессъобщение. – В нея има много героизъм, но и силен сатиричен елемент. Изведнъж всички осъзнаха, че има богатства на Луната и ние [американците] трябва да предявим претенции към тях. В момента като че ли се боричкаме да колонизираме Космоса. Контрастът между това и първите дни на НАСА, изпълнени с надежда, когато за цялото човечество бе постижение човек да стъпи на Луната, е добра тема за сатира.

Актьорският състав включва Джон Малкович, Бен Шуорц, Ноа Емерих, Лиса Кудроу, Даяна Силвърс, Тауни Нюсъм…

Премиерата на сериала е на 29 май по „Нетфликс“.

Документи Живопис след фотографията в България през 70-те и 80-те години на 20-ти век 2 март – 4 юни 2023

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

Bookshop 728×90

Този сайт използва „бисквитки“ с цел анализиране на трафика и измерване на рекламите.

Разбрах