Софийска филхармония МЕГАБОРД

Този текст е публикуван преди повече от 3 години

Завръщането на софиянци в София (снимки)

Фестивал за приятели, разпилели се през лятото по море и планини

Снимки: Емил Георгиев - Завръщането на софиянци в София (снимки)

Снимки: Емил Георгиев

София започва да се изпълва със софиянци, видяхме на площада край „Александър Невски“ в събота в последния уикенд за тази година на „София диша“. Фестивалът събра приятели, разпилели се през лятото по море и планини. Топлите цветове на залеза подсилваха слънчевия загар по лицата им – следа от летните приключения, разказвани на чаша вино или бира.

За жалост, храната на „София диша“ е в пъти по-скъпа от предлаганата на подобни градски фестивали в големите европейски столици – но на тази наглост тук отвръщат, като просто не купуват.

Някои от хората бяха дошли, за да изведат децата и кучетата, да се пошляят и поспрат край щандовете с може би ненужни предмети. Мнозина послушаха историите на Мария Касимова и Иван Димитров край книжните щандове и след това заемаха място на тревата край „Света София“. София приема обичайния си дух и форма.

Мария Касимова

Иван Димитров

Албена Джокова

Документи Живопис след фотографията в България през 70-те и 80-те години на 20-ти век 2 март – 4 юни 2023

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

ДС

Този сайт използва „бисквитки“ с цел анализиране на трафика и измерване на рекламите.

Разбрах