Софийска филхармония МЕГАБОРД

В „Площад Славейков“ пишат хора, а не изкуствен интелект.

„Зазиданият балкон“ на Далчев излиза и на италиански

Калина Мухова създаде книжка с възхитителни картини, посветени на едно стихотворение

Книгата „Балконът“ с илюстрации на Калина Мухова е издадена от „Точица“. Снимка: Емил Л. Георгиев/Площад Славейков - „Зазиданият балкон“ на Далчев излиза и на италиански

Книгата „Балконът“ с илюстрации на Калина Мухова е издадена от „Точица“. Снимка: Емил Л. Георгиев/Площад Славейков

Стопаните дори не подозират, /че къщата им имала балкон.
Атанас Далчев, 1928

Книгата на Калина Мухова „Балконът“, вдъхновена от едноименното стихотворение на Атанас Далчев, ще излезе и на италиански. „Il balcone“ ще бъде отпечатана от издателство „Тунуе“ едва седем месеца, след като книгата излезе в България с марката на издателство „Точица“.

В „Il balcone“ стихотворението на големия български поет е представено в превода на Алесандра Бертучели. Българското издание беше публикувано с финансовата подкрепа на Министерството на културата и със съпричастието на семейство Далчеви.

Заради илюстрациите си за „Балконът“ миналата година Калина Мухова беше избрана сред 3000 художници от цял свят за участие в илюстраторската изложба на Международния панаир на детската книга в Болоня.

Дебютната книга на младата художничка „София от океана“ (по текст на Марко Нучи), издадена от „Тунуе“, беше отличена с престижната награда „Бартоли“ на фестивала ARF. Италианската преса нарече книгата „перла от бездната“, определи Калина като една от най-интересните (несантиментални) млади художнички на комикси и напомня на читателите да не я пропускат на фестивала „Comicon“ в Неапол.

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

ДС