Здравец Хайтов: Ако Терзийски се извини публично, ще оттеглим делото

Говорихме с Хайтови, както призова писателят Калин Терзийски

Наследниците на Николай Хайтов съдят Калин Терзийски за думите по адрес на Хайтов: „Писателите от онова време са обслужвали режима и са правели свирки на другаря Живков, и затова са си живеели много добре“. Снимка: БГНЕС - Здравец Хайтов: Ако Терзийски се извини публично, ще оттеглим делото

Наследниците на Николай Хайтов съдят Калин Терзийски за думите по адрес на Хайтов: „Писателите от онова време са обслужвали режима и са правели свирки на другаря Живков, и затова са си живеели много добре“. Снимка: БГНЕС

Ще оттеглим обжалването на делото във Върховния съд срещу Калин Терзийски, ако получим публично извинение черно на бяло, заяви пред „Площад Славейков“ един от синовете на Николай Хайтов – Здравец.

Вижте още: МОЛЯ, ГОВОРЕТЕ С ХАЙТОВИ!

До момента, твърди арх. Хайтов, Терзийски не е потърсил наследниците на починалия писател лично. По думите му: неговите адвокати звънят на техните адвокати.

Още в началото на съдебната сага личното мнение на арх. Здравец Хайтов е било, че ако получат публично извинение за думите, изговорени от Терзийски „в пияно състояние“ пред камерите на Нова телевизия, те ще се откажат от съдебното преследване.

Америка за България

КАЛИН ТЕРЗИЙСКИ НА СЪД ЗАРАДИ ОБИДА КЪМ ХАЙТОВ

„Тук няма място за дебат – заяви арх. Хайтов. – Това е уж недомислен акт, но отказът от извинение показва, че всъщност е нарочно направен. Калин Терзийски трябва да признае, че това, което е казал за Хайтов и Радичков, не е вярно.“

„То освен това е и невъзпитано – добави синът на Хайтов. – Това са думи, изговорени от човек, претендиращ да бъде писател, за други писатели, при това класици на българската литература.“

Фактът, че Терзийски продължава да избягва истинското извинение, доказва, че не се е отказал от мнението си, а то не може да бъде територия за дебат, смята арх. Здравец Хайтов.

Colibri april 2017

Да се извини публично, черно на бяло, пред всички, това искат наследниците на починалия писател.

Подкрепете ни!

Скъпи читатели, „Площад Славейков“ има нужда от вас.

Никога до днес не сме разказвали за трудностите, които има нашата медия сред конкуренцията на сензационната журналистика и паразитирането на редица популярни сайтове с авторски текстове от нашия онлайн площад. Истината е, че съществуването ни е възможно благодарение основно на културните институции, които ни ценят като истинския културен портал на България.

Сега се намираме в извънредна ситуация. Колапсът на родния културен живот ще се отрази фатално на „Площад Славейков“. А точно днес, когато изолацията става начин на живот, ние осигуряваме достъп до културата във вашия дом, даваме ви това, от което карантината ви лишава.

Затова се надяваме да ни подкрепите и да минем през критичните времена заедно. С вашата помощ „Площад Славейков“ ще продължи да бъде прозорец към културата и към света.

Ако цените нашето присъствие в интернет, ако държите на нашата позиция, независимо дали сме на едно мнение с вас, ако желаете и занапред да бъдем част от вашето ежедневие, подкрепете ни!

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg