Здравка Евтимова на корицата на образователно списание в Китай

Включени са и два нейни разказа

Корицата на китайското списание „Образование“ - Здравка Евтимова на корицата на образователно списание в Китай

Корицата на китайското списание „Образование“

Българската писателка Здравка Евтимова е на корицата на китайското национално списание „Образование”, сподели писателката за „Площад Славейков”. В броя от лятото на 2020 г. е включена лекция по творческо писане на Евтимова, както и два нейни разказа. 

Броят, в който е представена българската писателка, е посветен на четенето и писането. Като цяло списанието е свързано с целите на нов образователен модел за Китай, предложен от проф. Джу Йон-син, който е и основател на медията.

Списанието е предназначено за учители и възпитатели.

Здравка Евтимова е позната на китайската читателска публика. През 2019 г. книгата ѝ „Пернишки разкази” беше издадена на китайски под логото на Ningbo Publishing в превод на Ху Юн Пин и събра огромно количество от позитивни читателски отзиви в китайските социални мрежи, където беше оценена с 9,2 от 10 възможни точки.

Фантастико

Четенето е безопасно за вашето здраве

Има ни заради вас

Скъпи приятели, читатели на „Площад Славейков”,

През трудните месеци на карантината, когато културата беше поставена на пауза, ние преминахме заедно с вас и благодарение на вас, без да спрем и за миг. Успяхме да ви заведем там, където изкуството е живо. Бяхме вашият пътеводител за безплатните изложби, концерти, опера, кино... Разказвахме ви за новото и за древното в света на изкуството, за усилията на творците да оцелеят в кризата. Внимавахме да не допускаме фалшиви новини – родни или чужди.

Благодарение на вашата подкрепа и дарения успяхме да преминем през първите трудни месеци. Помощта ви доказа, че сме ви необходими.

За съжаление, вирусът все още не си е отишъл, културата ще мине през дълъг период на възстановяване. Нашата мисия е да бъдем до нея, да ѝ помагаме, за да се завърне в пълния си блясък пред своята публика. Затова отново се обръщаме към вас, нашите читатели: не спирайте да ни поддържате. Без вас ще оцелеем трудно, културата има нужда от професионални медии, които да я подкрепят и да я свързват с вас, публиката.

Все още се нуждаем от вашата финансова подкрепа. Благодарим ви от сърце за всичко направено досега и за всичко, което ще направите в бъдеще.

Има ни за вас и заради вас.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

ДС

Този сайт използва „бисквитки“ с цел анализиране на трафика и измерване на рекламите.

Разбрах