Софийска филхармония МЕГАБОРД

В „Площад Славейков“ пишат хора, а не изкуствен интелект.

Здравка Евтимова на корицата на образователно списание в Китай

Включени са и два нейни разказа

Корицата на китайското списание „Образование“ - Здравка Евтимова на корицата на образователно списание в Китай

Корицата на китайското списание „Образование“

Българската писателка Здравка Евтимова е на корицата на китайското национално списание „Образование”, сподели писателката за „Площад Славейков”. В броя от лятото на 2020 г. е включена лекция по творческо писане на Евтимова, както и два нейни разказа. 

Броят, в който е представена българската писателка, е посветен на четенето и писането. Като цяло списанието е свързано с целите на нов образователен модел за Китай, предложен от проф. Джу Йон-син, който е и основател на медията.

Списанието е предназначено за учители и възпитатели.

Здравка Евтимова е позната на китайската читателска публика. През 2019 г. книгата ѝ „Пернишки разкази” беше издадена на китайски под логото на Ningbo Publishing в превод на Ху Юн Пин и събра огромно количество от позитивни читателски отзиви в китайските социални мрежи, където беше оценена с 9,2 от 10 възможни точки.

ГРЕДИ АССА. ПЪТУВАНИЯ 27 февруари – 5 май 2024 г.

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg