Зала България / 17 септември – 6 октомври 2

Здравка Евтимова на словенски с един от „Сто славянски романа след падането на Берлинската стена“

„Четвъртък” беше представен на Фестивала на славянската книжовност

Здравка Евтимова (в средата) с литературния критик Нина Козин (вдясно) и преводачката Ева Шпрагер. Снимка: Личен архив - Здравка Евтимова на словенски с един от „Сто славянски романа след падането на Берлинската стена“

Здравка Евтимова (в средата) с литературния критик Нина Козин (вдясно) и преводачката Ева Шпрагер. Снимка: Личен архив

Романът „Четвъртък“ на Здравка Евтимова бе избран за един от „Сто славянски романа след падането на Берлинската стена“ и издаден в Словения, съобщи за „Площад Славейков” авторката. „Четвъртък“ бе публикуван през юни от фондация „Форум за славянски култури“ в превод на Ева Шпрагер.

Предговорът към словенското издание в престижната поредица е на професор Людмил Димитров. В Любляна, столицата на Словения, романът беше представен от Тина Козин, литературен критик, поетеса, редактор по време на Фестивала на славянската книжовност

Романът „Четвъртък“ е публикуван в САЩ през 2014 г., под заглавие „Sinfonia Bulgarica“, в Китай и Северна Македония – през 2015 г, в Италия през 2016 г, под заглавие „Sinfonia“ и в Сърбия през 2021 г.

Документи Живопис след фотографията в България през 70-те и 80-те години на 20-ти век 2 март – 4 юни 2023

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

kapatovo.bg