Софийска филхармония МЕГАБОРД

В „Площад Славейков“ пишат хора, а не изкуствен интелект.

„Земя на номади“ тръгва по кината у нас два дни преди оскарите

Едно от заглавията фаворити за наградите на Американската филмова академия

Франсис Макдорманд в „Земя на номади“ - „Земя на номади“ тръгва по кината у нас два дни преди оскарите

Франсис Макдорманд в „Земя на номади“

„Земя на номади“, филмът на Клоуи Жао, номиниран за шест награди „Оскар“ и носител на два „Златни глобуса“, ще излезе от програмите на фестивалите и ще получи по-широко разпространение у нас само два дни преди церемонията „Оскар“. Драмата с участието на Франсис Макдорманд („Фарго“, „Три билборда извън града“) влиза в афишите на избрани кина от 23 април.

Сюжетът се завърта около Фърн (Макдорманд) – жена, която губи всичко след икономическия колапс на компания, стояща в основата на малък град в провинциална Невада, където живее и работи. В резултат Фърн се отправя на път със своя ван и обикаля Америка като съвременен номад, изследвайки живота извън границите на конвенционалното общество.

Поразителен портрет на номадския дух и пътешествие през тъгата, изцелението, прошката, любовта и нуждата на човек да принадлежи някъде, филмът на Жао е отражение на нашето време, белязано от желание за преосмисляне и промяна, отбелязват от „Форум филм“, разпространителите на заглавието в българските киносалони.

Вижте още: КИНОМАНИЯ 2021: „ЗЕМЯ НА НОМАДИ“, СКРОМЕН ФИЛМОВ ШЕДЬОВЪР

„Земя на номади“ е от заглавията, спрягани за фаворити при оскарите за най-добри филм, актриса и режисура. Наградите на Американската филмова академия ще бъдат раздадени на 25 април (началото е в 3 ч. на 26 април българско време).

Наградният сезон бе щедър към Жао и продукцията ѝ – „Земя на номади“ има „Бафта“ за най-добър филм и за режисура, носител е на голямата награда „Златен лъв“ от Венецианския кинофестивал и на още редица престижни отличия.

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

ДС