Този текст е публикуван преди повече от 2 години

Жълтата преса под скалпела на двама прочути писатели

Авторите на „Американски психар“ и „Трейнспотинг“ пишат заедно сценарий за сериал за „необузданата кавалкада от шегаджии, мошеници и нехранимайковци - с други думи, журналисти“

Ървин Уелш и Брет Ийстън Елис (вдясно). Снимки: ЕПА/БГНЕС - Жълтата преса под скалпела на двама прочути писатели

Ървин Уелш и Брет Ийстън Елис (вдясно). Снимки: ЕПА/БГНЕС

Двама писатели със световна известност ще напишат заедно сценария на нов сериал за жълтата преса – Брет Ийстън Елис („Американски психар“) и Ървин Уелш („Трейнспотинг“), съобщава „Холивуд Рипортър“. „American Tabloid“ (Американски таблоид) ще бъде сатира и ще разкаже за американските медии, за които сензацията е водеща пред морала и журналистическите стандарти.

Сериалът ще проследи историята на седмично издание в света на една „необуздана кавалкада от шегаджии, мошеници и нехранимайковци – с други думи, журналисти – събрани заедно от цял свят, за да променят не само пейзажа, но и силата на пресата завинаги от скандален слух до политическа марионетка“, гласи анонсът на британската продуцентска компания „Бърнинг Уийл Продъкшънс“.

Брет Ийстън Елис и Ървин Уелш досега не са работили заедно.

„За да разработим тази продукция както подобава, винаги сме знаели, че ще се нуждаем от писатели, които не се ограничават и отиват много по-далеч, отколкото повечето други биха се осмелили – казва Шели Хамънд, представител на „Бърнинг Уийл“ пред „Холивуд Рипортър“. – Повече от възхитени сме, че сме готови да сключим сделка, за да реализираме това благодарение на невероятния талант на Брет и Ървин. (…) И с подкрепата ни в това да им дадем творческа свобода сме сигурни, че ще се случат зрелищни неща.“

Фоби

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

kapatovo.bg

Този сайт използва „бисквитки“ с цел анализиране на трафика и измерване на рекламите.

Разбрах