Софийска филхармония МЕГАБОРД

Този текст е публикуван преди повече от 3 години

Жена от екипа на „Игра на тронове“ убита от лъвица в Африка

Инцидентът станал по време на сафари край Йоханесбург

Катрин Чапел отворила прозореца на автомобила, за да направи снимки на лъвицата, тя обаче се хвърлила към нея и прегризала врата й. - Жена от екипа на „Игра на тронове“ убита от лъвица в Африка

Катрин Чапел отворила прозореца на автомобила, за да направи снимки на лъвицата, тя обаче се хвърлила към нея и прегризала врата й.

Жертва на лъвица в Африка стана 29-годишната Катрин Чапел, отговорничка за визуалните ефекти в „Игра на тронове“.

Хищникът налетял на жената на 1 юни в резервата за диви животни Lion Park, недалеч от Йоханесбург, Южна Африка. Чапел отворила прозореца на автомобила, за да направи снимки на лъвицата, тя обаче се хвърлила към нея и прегризала врата й.

„Държали са прозорците отворени по време на цялото пътуване, а това е абсолютно забранено в парка”, обясни Скот Симпсън, един от управителите на парка.

Вторият шофьор в автомобила Пиер Потжетер е успял да отблъсне лъвицата, но младата жена починала, докато е получавала спешна помощ. Животното няма да бъде подложено на евтаназия, а само преместено в друга част на парка, която не е достъпна за туристи.

Катрин Чапел е работила по много сериите на „Игра на тронове”, което й донесе награда Еми, както и върху много блокбъстъри като „Капитан Америка” и поредицата „Дивергенти”.

Документи Живопис след фотографията в България през 70-те и 80-те години на 20-ти век 2 март – 4 юни 2023

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

kapatovo.bg