Софийска филхармония МЕГАБОРД

Този текст е публикуван преди повече от 3 години

Жена ще прави „Междузвездни войни“

„Лукасфилм“ „възпитава кадри“ за филмите и сериалите от вселената на звездната сага

Дейзи Ридли във „Възходът на Скайуокър“ - Жена ще прави „Междузвездни войни“

Дейзи Ридли във „Възходът на Скайуокър“

Категорично жена-режисьор ще прави някой от следващите филми на франчайза, заяви пред медиите по време на наградите „Бафта“ продуцентката и президент на „Лукасфилм“ Катлийн Кенеди.

„Вече няколко жени работят по проектите ни, свързани с „Междузвездни войни“. Наскоро поканихме и Дебора Чоу, която ще направи всички серии за Оби Уан Кеноби. Помагаме за развитието на много талантливи кинематографисти“, каза Кенеди.

За пръв път за жена-режисьор в междузвездната сага се заговори през 2016 г. Тогава обаче Кенеди подчерта, че е нужно време за избор на професионално подготвени кадри.

Засега не е ясно на кой етап игралната суперпродукция от франчайза ще бъде ръководена от жена. Знае се, че за следващия филм в момента с „Лукасфилм“ преговаря Тайка Уайтити („Джоджо Заека“). Не е обявено и кога ще започнат снимките на новата част от поредицата. Наскоро генералният директор на „Дисни“ Робърт Айгър заяви, че студията ще си вземе почивка след „Възходът на Скайуокър“.

Документи Живопис след фотографията в България през 70-те и 80-те години на 20-ти век 2 март – 4 юни 2023

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

Bookshop 728×90