POTO

В „Площад Славейков“ пишат хора, а не изкуствен интелект.

Жерар Депардийо: Хората не знаят филмите ми, а че съм уринирал в самолет

Аз не пия постоянно, въпреки реномето си. Живея за живота и живеенето ме прави пиян, твърди актьорът

Депардийо не е „гневен на Франция, а на френските политици, които и да са те“. - Жерар Депардийо: Хората не знаят филмите ми, а че съм уринирал в самолет

Депардийо не е „гневен на Франция, а на френските политици, които и да са те“.

В дългата си и забележителна кариера френската филмова звезда Жерар Депардийо е снимал 181 филма, от които, по негови думи, се гордее с 15. А днес, оплаква се актьорът, всички си спомнят за него, че е бил задържан за кратко по време на самолетен полет и че е избягал към Москва за руско гражданство.

„Когато пътувам по света, това, което хората знаят, е, че съм уринирал в самолет, че съм руснак и че написах писмо с оплаквания на министър-председателя“, заявява Депардийо в интервю за радио „Френс Интер“ в понеделник.

Той визира инцидента от август 2011 г., когато бе обвинен, че е уринирал на пътеката на полет на „Рианеър“; решението си да вземе руско гражданство, след което френското правителство го обвини, че опитва с бягство в чужбина да избегне по-високи данъци; както и последвалото му протестно писмо до премиера на Франция.

В интервюто, посветено на предстоящия филм на актьора – „Долината на любовта“, Депардийо обхваща широк кръг от теми, включително склонността към „глупавите“ филми с Брус Уилис, как кинопубликата е изградена от „женомразци“ и защо срещите на Г7 са просто за това „кой на кого продава оръжие“.

„Не ми пука и не искам да чувам през цялото време по радиото колко френски изтребители са били продадени. Ето защо живея в страна, където не говоря езика“, обяснява Депардийо.

Той се съгласява и с френската филмова легенда Катрин Деньов, че в киното вече няма „звезди“, добавяйки, че и той самият не е. Депардийо настоява още, че не е опонент, както се твърди, на плащането на гигантските данъци от 75% върху доходите, а се противопоставя на начина, по който те се харчат. Той не бил „гневен на Франция, а на френските политици, които и да са те“.

„Сложно е да си искрен и чувствителен. Аз невинаги съм искрен, но винаги съм, когато съм се издънил. Признавам, когато съм излизал от релси, признавам, че съм бил скапан идиот. Както и да е, не искам хората да ме обичат напълно“, добавя Депардийо.

Актьорът, който има репутацията на човек, който консумира по няколко бутилки вино на ден, твърди, че не е близвал и капка алкохол по време на снимките на „Долината на любовта“ – както и че все още не пие.

„Аз не пия постоянно, въпреки реномето си. Живея за живота и живеенето ме прави пиян. В момента съм пълен аскет“, твърди Жерар Депардийо.

Запитан за сцена във филма, в която се появява гол, актьорът отвръща, че не се възприема за дебел.

„Не се смятам за човек с наднормено тегло. Близо до Долината на любовта в Щатите е Невада и аз ходих до супермаркетите там. Обичам големи магазини, но там пътеките са два пъти по-големи от тукашните, количките са двойно по-широки, а затлъстяването е по-масово, отколкото във всяка страна. Помислих си – що за луд свят“, обяснява актьорът.

„Лушън Фройд показва по-големи възрастни мъже и жени и е красиво. Днес ние виждаме жени, които са кожа и кости и понякога това също е красиво, докато са млади…, но не и когато човек е вече стар“, смята той.

А дали има нещо, за което съжалява?

„Не, не, не, не, не, без никакво съжаление – отсича Депардийо. – Няма смисъл. Каквото е сторено, е сторено. Другите живеят с него, аз живея с него“.

ГРЕДИ АССА. ПЪТУВАНИЯ 27 февруари – 5 май 2024 г.

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg