Софийска филхармония МЕГАБОРД

В „Площад Славейков“ пишат хора, а не изкуствен интелект.

Депардийо за САЩ: Където минат, оставят разруха. Предпочитам да съм руснак

Френският актьор, който е и руски гражданин, се нахвърли срещу Америка на театрална пресконференция в Москва

Ще бъда много щастлив, ако европейците престанат да слушат американците“, казва Жерар Депардийо. - Депардийо за САЩ: Където минат, оставят разруха. Предпочитам да съм руснак

Ще бъда много щастлив, ако европейците престанат да слушат американците“, казва Жерар Депардийо.

Жерар Депардийо е последователен в хвалебствията, които сипе над Русия. Две години след като получи паспорта си от ръцете на Владимир Путин, френският актьор и вече руски гражданин не крие подкрепата си за руския президент. Преди дни на пресконференцията в московски театър Депардийо се хвърли в атака срещу Америка.

„САЩ са народ, който непрекъснато разрушава другите. Те се биха помежду си, после унищожиха индианците, установиха робството, запалиха Гражданската война. Те първи използваха атомната бомба. Навсякъде, където минават, оставят разруха. Не! Предпочитам да съм руснак. Ще бъда много щастлив, ако европейците престанат да слушат американците“, заяви актьорът.

Жерар Депардийо подклажда нова студена война и се превръща в един от най-яростните поддръжници на Путин, отбелязва „Фигаро“. Това бе една филипика, която съвсем не бе по вкуса на френската актриса Фани Ардан, която бе редом до него на пресконференцията и слушаше с крива усмивка. Актрисата е в Русия за участието си заедно с Депардийо в спектакъла по Маргьорит Дюрас „Музика за двама”.

Това е поредното пропагандно излияние на французина за Путин. През януари 2013 г. руският държавен глава подписа декрет, осигуряващ на актьора руско гражданство. Актьорът получи руския си паспорт лично от Путин в Сочи, а по-късно местните власти му дадоха и апартамент в Мордовия – регион, известен с широката си мрежа от затворнически колонии от времето на Сталин.

През март 2014 г. Депардийо пусна своя линия луксозни часовници от производителя Cvstos – на име „Горд да си руснак“.

През лятото бе сниман да получава урок по косене с ръчна коса от президента на Беларус Александър Лукашенко – съюзник на Москва.

Междувременно Украйна наложи на актьора 5-годишна забрана да влиза в страната заради негови публични коментари, от които става ясно, че подкрепя анексирането на Крим от Русия. Депардийо влезе в черния списък на обществени фигури, смятани за врагове на Киев.

В едно интервю неотдавна актьорът изказа съжаление, че когато пътува по света, онова, което хората знаят за него, е, че е уринирал на пътеката в самолет, че съм руснак и че написах писмо с оплаквания до френския министър-председател.

ГРЕДИ АССА. ПЪТУВАНИЯ 27 февруари – 5 май 2024 г.

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

ДС