Софийска филхармония МЕГАБОРД

В „Площад Славейков“ пишат хора, а не изкуствен интелект.

Жерар Депардийо закри бизнеса си в Русия

Продуцентският му център няма проекти, по които да работи

Жерар Депардийо обяви войната срещу Украйна за „безумна и недопустима”.
Снимка: ЕПА/БГНЕС - Жерар Депардийо закри бизнеса си в Русия

Жерар Депардийо обяви войната срещу Украйна за „безумна и недопустима”. Снимка: ЕПА/БГНЕС

Жерар Депардийо закрива руския си продуцентски център „ПЦ ЖД“, съобщава ТАСС, позовавайки се на приятеля и продуцент на актьора Арно Фрили. Причината, твърди Фрили, е паузата в дейността му и липсата на проекти.

„Разходите текат дори в период на застой“, оправдава решението на Депардийо да прекрати дейността си в Русия неговият продуцент.

Работата на центъра е била основно за координиране на руско-френски проекти. По думите на Фрили, след началото на войната много чужди компании са прекратили сътрудничеството си с Русия, затова и проектите са спрени.

Още през март Депардийо нарече войната на Русия срещу Украйна „безумна и недопустима“. Тогава актьорът обеща да дари доходите от три свои концерта в Париж за нуждите на пострадалите украинци.

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg